ReceptyVepřové ragú s bramborovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové ragú s bramborovými noky

Vepřové ragú s bramborovými noky

Vepřové ragú s bramborovými noky
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřová krkovice v celku 1 kg
  • Telecí plec 500 g
  • Mouka hladká
  • Olej olivový 2 plž
  • Pancetta 160 g
  • Cibule 1 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Červené víno 500 ml
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Bobkový list 4 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Oregano čerstvé 6 snít.
  • Bramborové noky
  • Sůl
  • Pepř
  • Vepřová krkovice v celku 1 kg
  • Telecí plec 500 g
  • Mouka hladká
  • Olej olivový 2 plž
  • Pancetta 160 g
  • Cibule 1 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Červené víno 500 ml
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Bobkový list 4 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Oregano čerstvé 6 snít.

Příprava

  1. 1
    Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.
  1. 1
    Troubu předehřeju na 180 °C. Vepřové a telecí maso popráším moukou ze všech stran, zbytky oklepu. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpálím na plotně olej a nechám na něm ze všech stran zatáhnout nejdřív vepřové, potom telecí maso. Vyndám ho na talíř. Do kastrolu vsypu pancettu a opékám ji tak 3 minuty. Stáhnu trochu plamen, přidám cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékám doměkka. Přiliju rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechám opékat. Přiliju víno, přivedu k varu a nechám 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabuju všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zaliju vývarem, rajčaty, vhodím bobkový list, tymián, oregano a promíchám. Do kastrolu položím na zeleninu vepřové i telecí maso, přikryju pokličkou a nechám tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařím noky. Upečené maso vyndám na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhám po vláknu. Vrátím ho k omáčce do kastrolu, přidám uvařené noky, podle potřeby osolím a opepřím. Promíchám a tu voňavou dobrotu nesu na stůl.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Podobné recepty

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.