×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vietnamské vepřové špízy

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Vietnamské vepřové špízy

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové krkovice bez kosti AQ, v celku
sůl s 12 bylinkami ABio
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku AQ
70 ml rybí omáčky
45 g třtinového cukru ABio
plátky bagety
Na mrkvový salát k podávání:
125 ml světlého octa
2 lžíce cukru
4 mrkve
2 hrsti čerstvého koriandru
2 chilli papričky

Jak na to?

Vepřové maso nakrájejte na dlouhé asi centimetr široké nudličky, dejte je do mísy, osolte a smíchejte s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, utřeným česnekem, rybí omáčkou a cukrem a dejte na 20 minut marinovat do lednice. Mezitím udělejte mrkvový salát. Ocet nalijte do rendlíku, vsypte cukr a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zcela vychladnout, nejlépe v lednici. Pak roztok smíchejte s mrkví, koriandrem a nudličkami chilli papriček. Maso navlékněte na špejle a opečte na grilovací pánvi z každé strany 5 minut. Podávejte dohromady, špízy a mrkvový salát, doplněné plátky bagety.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vietnamské vepřové špízy

Předkrm Snadné Asijská Chuťovky Magazín 11/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg vepřové krkovice bez kosti AQ, v celku
sůl s 12 bylinkami ABio
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku AQ
70 ml rybí omáčky
45 g třtinového cukru ABio
plátky bagety
Na mrkvový salát k podávání:
125 ml světlého octa
2 lžíce cukru
4 mrkve
2 hrsti čerstvého koriandru
2 chilli papričky

Jak na to?

Vepřové maso nakrájejte na dlouhé asi centimetr široké nudličky, dejte je do mísy, osolte a smíchejte s nadrobno nasekanou jarní cibulkou, utřeným česnekem, rybí omáčkou a cukrem a dejte na 20 minut marinovat do lednice. Mezitím udělejte mrkvový salát. Ocet nalijte do rendlíku, vsypte cukr a na středním plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Nechte zcela vychladnout, nejlépe v lednici. Pak roztok smíchejte s mrkví, koriandrem a nudličkami chilli papriček. Maso navlékněte na špejle a opečte na grilovací pánvi z každé strany 5 minut. Podávejte dohromady, špízy a mrkvový salát, doplněné plátky bagety.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty