×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Co budete potřebovat

Těsto
250 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje
120 ml vlažné vody nebo vývaru
Náplň
60 g vlasových rýžových nudlí
hrst Jidášova ucha
12 křepelčích vajíček
2 lžíce rostlinného oleje
svazek jarních cibulek
1/4 hlávky zelí
2 mrkve
3 lžíce sójové omáčky
Omáčka nuoc mam
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce rybí omáčky
1 lžička rýžového octa
1 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
pepř

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Něco lehkého Chilli paprička Magazín 5/2018 Počet porcí: 12 kusů
Průměrné hodnocení 2 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Tyto nadýchané bochánky mohou trochu připomínat české kynuté knedlíky, a tak se nemusíte bát jejich přípravy, i když na první pohled může vypadat trochu složitěji. S originálními surovinami z Albertu budou mít zcela autentickou vietnamskou chuť.

Co budete potřebovat

Těsto
250 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje
120 ml vlažné vody nebo vývaru
Náplň
60 g vlasových rýžových nudlí
hrst Jidášova ucha
12 křepelčích vajíček
2 lžíce rostlinného oleje
svazek jarních cibulek
1/4 hlávky zelí
2 mrkve
3 lžíce sójové omáčky
Omáčka nuoc mam
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce rybí omáčky
1 lžička rýžového octa
1 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
pepř

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019