×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Co budete potřebovat

Těsto
250 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje
120 ml vlažné vody nebo vývaru
Náplň
60 g vlasových rýžových nudlí
hrst Jidášova ucha
12 křepelčích vajíček
2 lžíce rostlinného oleje
svazek jarních cibulek
1/4 hlávky zelí
2 mrkve
3 lžíce sójové omáčky
Omáčka nuoc mam
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce rybí omáčky
1 lžička rýžového octa
1 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
pepř

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vietnamské knedlíčky bánh bao s omáčkou nuoc mam

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Něco lehkého Magazín 5/2018
(0)
Tyto nadýchané bochánky mohou trochu připomínat české kynuté knedlíky, a tak se nemusíte bát jejich přípravy, i když na první pohled může vypadat trochu složitěji. S originálními surovinami z Albertu budou mít zcela autentickou vietnamskou chuť.

Co budete potřebovat

Těsto
250 g hladké mouky
1 lžička sušeného droždí
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 lžíce cukru
1 lžíce rostlinného oleje
120 ml vlažné vody nebo vývaru
Náplň
60 g vlasových rýžových nudlí
hrst Jidášova ucha
12 křepelčích vajíček
2 lžíce rostlinného oleje
svazek jarních cibulek
1/4 hlávky zelí
2 mrkve
3 lžíce sójové omáčky
Omáčka nuoc mam
2 lžíce limetkové šťávy
2 lžíce rybí omáčky
1 lžička rýžového octa
1 lžíce třtinového cukru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
pepř

Jak na to?

V míse smíchejte mouku, droždí, pečicí prášek, sůl a cukr. Nejprve přilijte olej a potom začněte postupně zapracovávat vlažnou vodu (nebo vývar). Alespoň pět minut důkladně prohněťte a pak nechte půl hodiny v teple kynout.
Rýžové nudle a Jidášovo ucho připravte podle návodu a obojí nakrájejte. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody a od bodu varu vařte asi dvě minuty. Prudce zchlaďte a pak trpělivě oloupejte.
Na oleji orestujte nakrájenou bílou část jarní cibulky, zelí a mrkev. Až zelenina změkne, přidejte sójovou omáčku a houby a ještě chvíli opékejte. Pak vmíchejte nakrájenou zelenou nať jarní cibulky a rýžové nudle a nechte vychladnout. Tekutina by měla být téměř úplně odpařená.
Na omáčku smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a rýžový ocet. Dolijte 200 ml vody, přisypte cukr a nechte rozpustit. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené chilli a opepřete.
Vykynuté těsto promačkejte a rozdělte na dvanáct stejně velkých bochánků. Nechte 10 minut odpočinout a pak rozválejte na placky cca 10 cm v průměru. Do středu dejte jednu lžíci náplně a křepelčí vajíčko. Zabalte jako raneček a spoje pevně stiskněte.
Každý bochánek zvlášť posaďte na malý kousek pečicího papíru a umístěte na síto s rovným dnem tak, aby se bochánky nedotýkaly a měly mezi sebou dostatečné rozestupy – vařením zvětší objem zhruba o polovinu. Vařte 20 minut v páře pod pokličkou a potom dalších pět minut odklopené. Hned podávejte s připravenou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Inspirujte se podobnými recepty