
Lívance s javorovými jablky

Snadné
16-30 minut
5/5
Anglická
Snídaně
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vejce 2 ks
- Jedlá soda 1/2 člž
- Kypřící prášek 2 člž
- Sůl
- Mouka hladká 100 g
- Cukr třtinový 1 plž
- Podmáslí 284 ml
- Jablko 3 ks
- Vlašské ořechy 85 g
- Javorový sirup 175 ml
- Máslo 50 g
- Vejce 2 ks
- Jedlá soda 1/2 člž
- Kypřící prášek 2 člž
- Sůl
- Mouka hladká 100 g
- Cukr třtinový 1 plž
- Podmáslí 284 ml
- Jablko 3 ks
- Vlašské ořechy 85 g
- Javorový sirup 175 ml
- Máslo 50 g
Příprava
- 1Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.
- 2TIP: Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka
- 1Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.
- 2TIP: Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.