
Vepřový stroganov s pórkem a rýží
Ingredience
200 g | rýže basmati NP Bio |
500 g | vepřové panenky NP Bio |
sůl | |
pepř | |
250 g | žampionů |
½ | pórku |
2 | lžíce másla NP Free from |
1 | lžíce olivového oleje NP Bio |
140 g | rajčatové passaty NP Bio |
50 ml | bílého vína |
200 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
3 | lžíce zakysané smetany NP Bio |
2 | lžičky křemžské hořčice |
100 g | kyselých okurek |
1 | hrst čerstvé petrželky |
Postup přípravy
1. Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.
2. Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.
3. Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.
4. V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.
5. Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.