Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vepřový stroganov s pórkem a rýží

Vepřový stroganov s pórkem a rýží

Ingredience

200 g rýže basmati NP Bio
500 g vepřové panenky NP Bio
sůl
pepř
250 g žampionů
½ pórku
2 lžíce másla NP Free from
1 lžíce olivového oleje NP Bio
140 g rajčatové passaty NP Bio
50 ml bílého vína
200 ml smetany ke šlehání (30 %)
3 lžíce zakysané smetany NP Bio
2 lžičky křemžské hořčice
100 g kyselých okurek
1 hrst čerstvé petrželky

Postup přípravy

1. Rýži uvařte dle návodu na obalu. Nechte ji pod pokličkou, aby nevychladla.

2. Panenku očistěte od blan a nakrájejte na nudličky. Osolte a opepřete. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtiny. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka a malý kousek na jemné nudličky. Nudličky dejte stranou na ozdobu.

3. Na rozpálené pánvi zprudka orestujte na másle pórek. Dejte ho stranou do misky. Na stejné pánvi orestujte žampiony a dejte také stranou do misky. Na pánev vlijte olej a zprudka orestujte vepřové nudličky. Přidejte passatu, zamíchejte a opečte. Přilijte bílé víno a vše 3 minuty povařte.

4. V misce metličkou smíchejte smetanu, zakysanku a kremžskou hořčici. Směs přilijte k masu. Sundejte z plamene a přidejte pórek, žampiony a nakrájené kyselé okurky. Vše dobře promíchejte.

5. Stroganov servírujte s rýží a ozdobte nakrájeným zbylým pórkem a nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty