Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový krk mnoha vůní
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový krk mnoha vůní

Vepřový krk mnoha vůní

Vepřový krk mnoha vůní
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Čínská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vepřový krk 1,7 kg
  • Zázvor 50 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Badyán celý 4 ks
  • Cukr třtinový 90 g
  • Rýžové víno Saké 250 ml
  • Ústřicová omáčka 1/2 hrn.
  • Koření čínské 1 člž
  • Vepřový krk 1,7 kg
  • Zázvor 50 g
  • Chilli paprička 1 ks
  • Česnek 4 strouž.
  • Badyán celý 4 ks
  • Cukr třtinový 90 g
  • Rýžové víno Saké 250 ml
  • Ústřicová omáčka 1/2 hrn.
  • Koření čínské 1 člž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté, očištěné a osušené maso dejte do litinového hrnce s pokličkou. Přidejte plátky zázvoru, rozmačkaný česnek, chilli papričku a hvězdičky badyánu. Cukr, saké, ústřicovou omáčku a koření pěti vůní dejte do mísy a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směsí pak přelijte maso a přiklopené dejte na 2 hodiny péct. Poté maso obraťte, teplotu zvyšte na 200 °C a 30 minut dopečte, aby bylo maso měkké a směs lepivá.
2
TIP: Jak doma připravit koření pěti vůní:
3
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu. Přidat můžete rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchovávejte v suchu a tmě.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté, očištěné a osušené maso dejte do litinového hrnce s pokličkou. Přidejte plátky zázvoru, rozmačkaný česnek, chilli papričku a hvězdičky badyánu. Cukr, saké, ústřicovou omáčku a koření pěti vůní dejte do mísy a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směsí pak přelijte maso a přiklopené dejte na 2 hodiny péct. Poté maso obraťte, teplotu zvyšte na 200 °C a 30 minut dopečte, aby bylo maso měkké a směs lepivá.
2
TIP: Jak doma připravit koření pěti vůní:
3
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu. Přidat můžete rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchovávejte v suchu a tmě.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 15.01.2025 do 21.01.2025

Platný ještě 23 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 2 dny

Od 15.01.2025 do 21.01.2025

Platný ještě 23 dní

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.