Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřový bok na šlavěji a česneku s švestkovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Vepřový bok na šlavěji a česneku s švestkovou omáčkou

Vepřový bok na šlavěji a česneku s švestkovou omáčkou

Vepřový bok na šlavěji a česneku s švestkovou omáčkou
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vepřový bůček s kostí v celku 2 kg
  • Brambory nové 1,5 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Petrželová nať 1 hrs.
  • Pepř 1 plž
  • Vinný bílý ocet 150 ml
  • Sůl 1 plž
  • Jablko zelené 1 ks
  • Cukr třtinový 200 g
  • Švestky 350 g
  • Šalvěj čerstvá 2 hrs.
  • Meruňky sušené 230 g
  • Voda 100 ml
  • Chilli paprička 1 ks
  • Máslo
  • Vepřový bůček s kostí v celku 2 kg
  • Brambory nové 1,5 kg
  • Česnek 4 strouž.
  • Petrželová nať 1 hrs.
  • Pepř 1 plž
  • Vinný bílý ocet 150 ml
  • Sůl 1 plž
  • Jablko zelené 1 ks
  • Cukr třtinový 200 g
  • Švestky 350 g
  • Šalvěj čerstvá 2 hrs.
  • Meruňky sušené 230 g
  • Voda 100 ml
  • Chilli paprička 1 ks
  • Máslo

Příprava

1
Předehřejte troubu na 220 °C.
2
Maso omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a stranu s kůží nařežte na mřížky. Maso ze všech stran potřete mořskou solí a pepřem.
3
Omyté listy šalvěje spolu s oloupaným česnekem rozdrťte v hmoždíři a poté jimi potřete maso.
4
Maso pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C, nejlépe v pekáči nebo litinovém hrnci. Po 30 minutách teplotu snižte na 180 °C a pečte další 1,5 hodiny.
5
Na přípravu švestkové omáčky budete potřebovat středně velký hrnec. Očištěné a na kostičky nakrájené jablko zbavené jádřince rozvařte v hrnci v 1 dcl vody.
6
Postupně přidávejte ostatní ovoce nakrájené na kostičky, třtinový cukr, bílý vinný ocet a nadrobno nasekanou šalvěj. Vařte přibližně 45 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
7
Na závěr přidejte nadrobno nasekanou chilli papričku a v případě potřeby dochuťte omáčku cukrem.
8
Po 2 hodinách maso vyjměte a důkladně je polijte omáčkou. Pečte ještě 30 minut, dokud nebude kůže křupavá a maso křehké.
9
Servírujte s omáčkou a opékanými novými bramborami s bylinkami a máslem.
1
Předehřejte troubu na 220 °C.
2
Maso omyjte, osušte kuchyňskou papírovou utěrkou a stranu s kůží nařežte na mřížky. Maso ze všech stran potřete mořskou solí a pepřem.
3
Omyté listy šalvěje spolu s oloupaným česnekem rozdrťte v hmoždíři a poté jimi potřete maso.
4
Maso pečte v předem vyhřáté troubě na 220 °C, nejlépe v pekáči nebo litinovém hrnci. Po 30 minutách teplotu snižte na 180 °C a pečte další 1,5 hodiny.
5
Na přípravu švestkové omáčky budete potřebovat středně velký hrnec. Očištěné a na kostičky nakrájené jablko zbavené jádřince rozvařte v hrnci v 1 dcl vody.
6
Postupně přidávejte ostatní ovoce nakrájené na kostičky, třtinový cukr, bílý vinný ocet a nadrobno nasekanou šalvěj. Vařte přibližně 45 minut na mírném plameni, dokud omáčka nezhoustne.
7
Na závěr přidejte nadrobno nasekanou chilli papričku a v případě potřeby dochuťte omáčku cukrem.
8
Po 2 hodinách maso vyjměte a důkladně je polijte omáčkou. Pečte ještě 30 minut, dokud nebude kůže křupavá a maso křehké.
9
Servírujte s omáčkou a opékanými novými bramborami s bylinkami a máslem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.