×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřový krk mnoha vůní

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Vepřový krk mnoha vůní

Co budete potřebovat

1,7 kg vepřového krku, případně krkovičky
50 g kousek zázvoru
4 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
4 hvězdičky badyánu
90 g třtinového cukru
250 ml saké
½ šálku ústřicové omáčky
1 lžička koření pěti vůní – viz tip

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté, očištěné a osušené maso dejte do litinového hrnce s pokličkou. Přidejte plátky zázvoru, rozmačkaný česnek, chilli papričku a hvězdičky badyánu. Cukr, saké, ústřicovou omáčku a koření pěti vůní dejte do mísy a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směsí pak přelijte maso a přiklopené dejte na 2 hodiny péct. Poté maso obraťte, teplotu zvyšte na 200 °C a 30 minut dopečte, aby bylo maso měkké a směs lepivá.
Tip - Jak doma připravit koření pěti vůní:
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu. Přidat můžete rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchovávejte v suchu a tmě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřový krk mnoha vůní

Hlavní chod Snadné Asijská Magazín 1/2014
(0)

Co budete potřebovat

1,7 kg vepřového krku, případně krkovičky
50 g kousek zázvoru
4 stroužky česneku
1 červená chilli paprička
4 hvězdičky badyánu
90 g třtinového cukru
250 ml saké
½ šálku ústřicové omáčky
1 lžička koření pěti vůní – viz tip

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté, očištěné a osušené maso dejte do litinového hrnce s pokličkou. Přidejte plátky zázvoru, rozmačkaný česnek, chilli papričku a hvězdičky badyánu. Cukr, saké, ústřicovou omáčku a koření pěti vůní dejte do mísy a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Směsí pak přelijte maso a přiklopené dejte na 2 hodiny péct. Poté maso obraťte, teplotu zvyšte na 200 °C a 30 minut dopečte, aby bylo maso měkké a směs lepivá.
Tip - Jak doma připravit koření pěti vůní:
Koření pěti vůní je sladce vonící, pikantní směs. Získáte ji, když na prášek rozemelete 2 lžíce kuliček černého pepře, 36 hřebíčků, svitek skořice, 2 lžíce fenyklových semínek a 12 hvězdiček badyánu. Přidat můžete rovněž mletý zázvor a kardamom. Uchovávejte v suchu a tmě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Domácí maki sushi s tuňákem a...
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Kuřecí kung pao
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Pečená mořská ryba s...
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži
Losos na jasmínové rýži

Inspirujte se podobnými recepty