Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové s bramborovými noky
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové s bramborovými noky
Vepřové s bramborovými noky

Vepřové s bramborovými noky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Vepřová krkovice v celku 1 kg
  • Mouka hladká
  • Olej olivový 2 plž
  • Pancetta 160 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Červené víno 500 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Bobkový list 4 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Oregano čerstvé 6 snít.
  • Bramborové noky
  • Sůl
  • Pepř
  • Vepřová krkovice v celku 1 kg
  • Mouka hladká
  • Olej olivový 2 plž
  • Pancetta 160 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 2 ks
  • Rajský protlak 2 plž
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Červené víno 500 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Bobkový list 4 ks
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Oregano čerstvé 6 snít.
  • Bramborové noky

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.