×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Vepřové s bramborovými noky

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové...
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Vepřové s bramborovými noky

Co budete potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje
160 g pancetty nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové s bramborovými noky

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové krkovice vcelku
hladká mouka
2 lžíce olivového oleje
160 g pancetty nasekané
1 cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 mrkve, oloupané, nakrájené na kolečka nebo kostky
2 lžíce rajčatového pyré
500 ml červeného vína
500 ml kuřecího vývaru
400g konzerva krájených rajčat
4 bobkové listy
4 větvičky tymiánu
6 snítek oregana
hotové bramborové noky k podávání
sůl a pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Vepřové maso poprašte moukou ze všech stran, zbytky oklepte. V silnostěnném větším kastrolu, který se hodí i do trouby, rozpalte na plotně olej a nechte na něm ze všech stran zatáhnout maso. Vyndejte ho na talíř. Do kastrolu vsypte pancettu a opékejte ji tak 3 minuty. Stáhněte trochu plamen, přidejte cibuli, česnek a mrkev a 6–8 minut opékejte doměkka. Přilijte rajčatové pyré a ještě 1 minutu nechte opékat. Přilijte víno, přiveďte k varu a nechte 2–3 minuty redukovat, dřevěnou vařečkou seškrabte všechny přípečky ze stěn kastrolu. Pak zalijte vývarem, rajčaty, vhoďte bobkový list, tymián, oregano a promíchejte. Do kastrolu položte na zeleninu vepřové maso, přikryjte pokličkou a nechte tak 2 hodiny péct v troubě. Ke konci pečení masa si podle návodu uvařte noky. Upečené maso vyndejte na prkénko a dvěma vidličkami ho natrhejte po vláknu. Vraťte ho k omáčce do kastrolu, přidejte uvařené noky, podle potřeby osolte a opepřete. Na závěr promíchejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Tvarohovo-bylinkové placičky
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vepřová pečeně na víně s...
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Vaječná omeleta se šunkou
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...
Plněná krůtí roláda se...

Inspirujte se podobnými recepty