×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové špízy s čabajkou

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Vepřové špízy s čabajkou

Tip do kuchyně

 

Před grilováním potřete rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže stejně tak, jako to dělá Zdeněk Pohlreich. Krásně to provoní do masa.

Co budete potřebovat

500–600 g vepřové pečeně v celku AQ, nakrájené na 16 kousku
1 malá cibule AQ, rozkrojená na čtvrtky, jednotlivé vrstvy rozebrané od sebe
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
200g balení pikantní čabajky AExc, nakrájené na kolečka
1 velká červená paprika AQ, nakrájená na proužky
polníček k servírování

Jak na to?

1) Maso a cibuli dejte do mísy, zalijte olejem a octem a rukou dobře promíchejte. Osolte a opepřete a dejte na 10 minut do lednice. Můžete ale začít už ráno nebo i den předem.

2) Rozpalte gril a pusťte se do špízu. Na jednotlivé jehlice nebo špejle předem namočené do vody napíchněte vždy maso, cibuli, čabajku a kousek papriky. Končit byste měli masem. Osolte a opepřete.

3) Grilujte z obou stran přibližně 7 minut. Na povrchu by měly mít špízy opečenou kůrku a uvnitř by mělo být hezky šťavnaté.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové špízy s čabajkou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Grilování Magazín 10_5
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Před grilováním potřete rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže stejně tak, jako to dělá Zdeněk Pohlreich. Krásně to provoní do masa.

Co budete potřebovat

500–600 g vepřové pečeně v celku AQ, nakrájené na 16 kousku
1 malá cibule AQ, rozkrojená na čtvrtky, jednotlivé vrstvy rozebrané od sebe
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
200g balení pikantní čabajky AExc, nakrájené na kolečka
1 velká červená paprika AQ, nakrájená na proužky
polníček k servírování

Jak na to?

1) Maso a cibuli dejte do mísy, zalijte olejem a octem a rukou dobře promíchejte. Osolte a opepřete a dejte na 10 minut do lednice. Můžete ale začít už ráno nebo i den předem.

2) Rozpalte gril a pusťte se do špízu. Na jednotlivé jehlice nebo špejle předem namočené do vody napíchněte vždy maso, cibuli, čabajku a kousek papriky. Končit byste měli masem. Osolte a opepřete.

3) Grilujte z obou stran přibližně 7 minut. Na povrchu by měly mít špízy opečenou kůrku a uvnitř by mělo být hezky šťavnaté.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty