×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové špízy s čabajkou

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Vepřové špízy s čabajkou

Tip do kuchyně

 

Před grilováním potřete rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže stejně tak, jako to dělá Zdeněk Pohlreich. Krásně to provoní do masa.

Co budete potřebovat

500–600 g vepřové pečeně v celku AQ, nakrájené na 16 kousku
1 malá cibule AQ, rozkrojená na čtvrtky, jednotlivé vrstvy rozebrané od sebe
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
200g balení pikantní čabajky AExc, nakrájené na kolečka
1 velká červená paprika AQ, nakrájená na proužky
polníček k servírování

Jak na to?

1) Maso a cibuli dejte do mísy, zalijte olejem a octem a rukou dobře promíchejte. Osolte a opepřete a dejte na 10 minut do lednice. Můžete ale začít už ráno nebo i den předem.

2) Rozpalte gril a pusťte se do špízu. Na jednotlivé jehlice nebo špejle předem namočené do vody napíchněte vždy maso, cibuli, čabajku a kousek papriky. Končit byste měli masem. Osolte a opepřete.

3) Grilujte z obou stran přibližně 7 minut. Na povrchu by měly mít špízy opečenou kůrku a uvnitř by mělo být hezky šťavnaté.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové špízy s čabajkou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Chuťovky Grilování Magazín 10_5
Průměrné hodnocení 5 (1)

Tip do kuchyně

 

Před grilováním potřete rozpálený rošt kouskem špeku nebo kůže stejně tak, jako to dělá Zdeněk Pohlreich. Krásně to provoní do masa.

Co budete potřebovat

500–600 g vepřové pečeně v celku AQ, nakrájené na 16 kousku
1 malá cibule AQ, rozkrojená na čtvrtky, jednotlivé vrstvy rozebrané od sebe
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce červeného vinného octa
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
200g balení pikantní čabajky AExc, nakrájené na kolečka
1 velká červená paprika AQ, nakrájená na proužky
polníček k servírování

Jak na to?

1) Maso a cibuli dejte do mísy, zalijte olejem a octem a rukou dobře promíchejte. Osolte a opepřete a dejte na 10 minut do lednice. Můžete ale začít už ráno nebo i den předem.

2) Rozpalte gril a pusťte se do špízu. Na jednotlivé jehlice nebo špejle předem namočené do vody napíchněte vždy maso, cibuli, čabajku a kousek papriky. Končit byste měli masem. Osolte a opepřete.

3) Grilujte z obou stran přibližně 7 minut. Na povrchu by měly mít špízy opečenou kůrku a uvnitř by mělo být hezky šťavnaté.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty