×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové souvlaki s tzatziki

Další recepty a články

Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou...
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní...
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou

Vepřové souvlaki s tzatziki

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky, nakrájené na kostky velikosti sousta
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva ze dvou citronů
2 stroužky česneku, utřené nožem
pepřové koření
sůl
dílky citronu k podávání
TZATZIKI:
2 salátové okurky
300–400g hustého řeckého jogurtu
4 stroužky česneku, utřené nožem
2 lžíce kopru
lžička jemně nasekané čerstvé máty – nemusí být
1–2 lžíce citronové šťávy
2–3 lžíce olivového oleje
pepř
sůl

Jak na to?

Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.

TZATZIKI: Okurky oloupejte, na jemném struhadle nastrouhejte a dokonale vyždímejte, abyste je zbavili přebytečné tekutiny. Pak je smíchejte s jogurtem, přidejte česnek, kopr a případně i mátu. Poté přidejte citronovou šťávu a 3 lžíce oleje. Dochuťte pepřem a solí, promíchejte a dejte chladit. Podávejte se souvlaki.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové souvlaki s tzatziki

Hlavní chod Snadné Řecká
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

600 g vepřové panenky, nakrájené na kostky velikosti sousta
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva ze dvou citronů
2 stroužky česneku, utřené nožem
pepřové koření
sůl
dílky citronu k podávání
TZATZIKI:
2 salátové okurky
300–400g hustého řeckého jogurtu
4 stroužky česneku, utřené nožem
2 lžíce kopru
lžička jemně nasekané čerstvé máty – nemusí být
1–2 lžíce citronové šťávy
2–3 lžíce olivového oleje
pepř
sůl

Jak na to?

Maso dejte do velké mísy a promíchejte ho s olejem, vínem, oreganem, kůrou i šťávou z citronů, česnekem i pepřem. Nesolte! Maso musí být důkladně obalené, nejlépe ponořené v marinádě. Dejte minimálně na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

Připravte si grilovací špejle (kovové nebo dřevěné, ponořené do vody) a napíchejte na ně maso. Rozpalte gril, maso ze všech stran osolte a grilujte 10 až 12 minut. Otáčejte. Podávejte s tzatziki, citronovými dílky, případně česnekovým chlebem.

TZATZIKI: Okurky oloupejte, na jemném struhadle nastrouhejte a dokonale vyždímejte, abyste je zbavili přebytečné tekutiny. Pak je smíchejte s jogurtem, přidejte česnek, kopr a případně i mátu. Poté přidejte citronovou šťávu a 3 lžíce oleje. Dochuťte pepřem a solí, promíchejte a dejte chladit. Podávejte se souvlaki.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou

Inspirujte se podobnými recepty