×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové s fazolkami a quinoou

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Vepřové s fazolkami a quinoou

Co budete potřebovat

1 balení quinoy
2 hrsti zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
150 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce másla
sůl, pepř
1 hrst nasekané petrželky
400 g vepřová plece bez kosti
250 g cherry rajčat
olivový olej

Jak na to?

Quinou uvařte v osolené vodě podle instrukcí na obalu, občas ochutnejte proto, aby se nerozvařila. Pokud nějaká voda přebývá, slijte ji.

Na pánvi si opečte nakrájenou slaninu, přidejte máslo a cibuli a nechte lehce zabarvit. Přidejte quinou tak, aby byla bohatá na směs s cibulkou a doplňte o velkou hrst nasekané petrželky. Dochutťe solí a pepřem.

Zelené fazolky (čerstvé nebo mražené) lehce povařte. Slijte a odložte. Pokud je potřeba, tak pokrájejte na menší kousky.

Plec nakrájíte na válečky, opečte na barvu na pánvi a dodělejte v troubě na 200 °C asi 20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté. K masu do trouby přidejte i cherry rajčata, aby se opekla. Quinou prohřejte a vmíchejte lehce povařené a nakrájené fazolky. Na talíř přidejte opečené cherry rajčátka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové s fazolkami a quinoou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 balení quinoy
2 hrsti zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
150 g anglické slaniny
1 cibule
1 lžíce másla
sůl, pepř
1 hrst nasekané petrželky
400 g vepřová plece bez kosti
250 g cherry rajčat
olivový olej

Jak na to?

Quinou uvařte v osolené vodě podle instrukcí na obalu, občas ochutnejte proto, aby se nerozvařila. Pokud nějaká voda přebývá, slijte ji.

Na pánvi si opečte nakrájenou slaninu, přidejte máslo a cibuli a nechte lehce zabarvit. Přidejte quinou tak, aby byla bohatá na směs s cibulkou a doplňte o velkou hrst nasekané petrželky. Dochutťe solí a pepřem.

Zelené fazolky (čerstvé nebo mražené) lehce povařte. Slijte a odložte. Pokud je potřeba, tak pokrájejte na menší kousky.

Plec nakrájíte na válečky, opečte na barvu na pánvi a dodělejte v troubě na 200 °C asi 20 minut. Maso musí zůstat šťavnaté. K masu do trouby přidejte i cherry rajčata, aby se opekla. Quinou prohřejte a vmíchejte lehce povařené a nakrájené fazolky. Na talíř přidejte opečené cherry rajčátka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty