Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové řízky po toskánsku
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové řízky po toskánsku

Vepřové řízky po toskánsku

Vepřové řízky po toskánsku
Snadné
Více než 60 minut
4/5

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vepřové maso na řízky 6 ks
  • Fenyklová semínka 1 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Česnek 4 strouž.
  • Červené víno 150 ml
  • Vinný ocet 40 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Skořice mletá
  • Sůl
  • Olivy černé 140 g
  • Pepř
  • Polenta
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Vepřové maso na řízky 6 ks
  • Fenyklová semínka 1 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Mouka hladká 2 plž
  • Cibule 2 ks
  • Slanina plátková 6 plát.
  • Česnek 4 strouž.
  • Červené víno 150 ml
  • Vinný ocet 40 ml
  • Rajčata krájená v plechovce 800 g
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Skořice mletá
  • Sůl

Příprava

1
Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
2
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
3
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.
1
Předehřejte troubu na 180°C. Plátky masa poprašte moukou a přebytky oklepněte. Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a plátky opečte 2 minuty z každé strany, aby trochu zezlátly. Naskládejte je do pekáčku.
2
Do pánve přilijte zbylý olej a opečte na něm fenykl, cibuli, slaninu, stačí 3–4 minuty. Na poslední minutu přihoďte česnek. Pak vlijte víno a ocet. Nechte asi 4 minuty vařit, aby se objem tekutiny zredukoval na polovinu.
3
Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, cukr, skořici, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Omáčkou přelijte řízky v pekáči a pečte 45 minut, až maso změkne. Pak přidejte olivy a nechte chvíli prohřát. Posypte petrželkou a podávejte s polentou či bramborovou kaší.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.