
Treska se salsou verde, kuskusem a olivami

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 40 g
- Rajče 4 ks
- Česnek 1 strouž.
- Chilli paprička 1 ks
- Cibule 1/2 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Olej olivový 2 plž
- Voda 500 ml
- Kuskus 250 g
- Bujón zeleninový 1 ks
- Kopr 1 hrs.
- Petržel 1 hrs.
- Treska tmavá filet 800 g
- Olivy černé 100 g
- Pepř
- Sůl
- Máslo 40 g
- Rajče 4 ks
- Česnek 1 strouž.
- Chilli paprička 1 ks
- Cibule 1/2 ks
- Koriandr čerstvý 1 hrs.
- Olej olivový 2 plž
- Voda 500 ml
- Kuskus 250 g
- Bujón zeleninový 1 ks
- Kopr 1 hrs.
- Petržel 1 hrs.
- Treska tmavá filet 800 g
- Olivy černé 100 g
- Pepř
Příprava
- 1Rajčata omyjte, nasekejte nadrobno a dejte stranou. Do mixéru přidejte omytou, zbavenou semínek a nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou očištěnou cibuli a čerstvý koriandr. Přilijte 1 lžíci olivového oleje a vše dobře promixujte. Salsu přelijte do misky, přidejte rajčata, promíchejte a dejte do lednice.
- 2Mezitím kuskus vsypte do misky a zalijte 500 ml vroucí vody. Přidejte bujón a vše promíchejte. Pak přiklopte poklicí a nechte vodu zcela vstřebat. Nakonec ochuťte nasekaným čerstvým koprem a petrželkou a promíchejte.
- 3Tresku osolte, opepřete a opékejte na zbylém rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty. Pak přidejte máslo, stáhněte plamen a vsypte olivy. Vše poduste pod poklicí cca 5 minut.
- 4Na talíře servírujte připravený kuskus, přidejte filet z tresky spolu s olivami a vše přelijte vychlazenou salsou. Ozdobte čerstvým koprem a petrželkou.
- 1Rajčata omyjte, nasekejte nadrobno a dejte stranou. Do mixéru přidejte omytou, zbavenou semínek a nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou očištěnou cibuli a čerstvý koriandr. Přilijte 1 lžíci olivového oleje a vše dobře promixujte. Salsu přelijte do misky, přidejte rajčata, promíchejte a dejte do lednice.
- 2Mezitím kuskus vsypte do misky a zalijte 500 ml vroucí vody. Přidejte bujón a vše promíchejte. Pak přiklopte poklicí a nechte vodu zcela vstřebat. Nakonec ochuťte nasekaným čerstvým koprem a petrželkou a promíchejte.
- 3Tresku osolte, opepřete a opékejte na zbylém rozehřátém oleji z každé strany asi 4 minuty. Pak přidejte máslo, stáhněte plamen a vsypte olivy. Vše poduste pod poklicí cca 5 minut.
- 4Na talíře servírujte připravený kuskus, přidejte filet z tresky spolu s olivami a vše přelijte vychlazenou salsou. Ozdobte čerstvým koprem a petrželkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.