×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové plněné švestkami a zelím

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Vepřové plněné švestkami a zelím

Co budete potřebovat

3 kg vepřového bůčku s kůží bez kosti
30 g soli
NA NÁDIVKU
60 ml panenského olivového oleje
1 cibule, najemno nasekaná
4 stroužky česneku, na plátky
1 lžíce lístků tymiánu
čerstvě mletý pepř
250 g vypeckovaných sušených švestek
80 g loupaných mandlí
svazek petrželky
140 g strouhanky
1 vejce
180 ml portského vína
1 malé červené zelí, nakrájené na klínky
2 malé červené řepy, oloupané a přepůlené
8 snítek tymiánu
125 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Maso rozkrájejte na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojte a rozložte jako knihu, a to z obou stran. Nahoře uprostřed by vám měl zbýt pruh kůže. Tu ostrým nožem nakrájejte na 1cm kostičky. Posypte kůži 2 lžícemi soli a nechte aspoň 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.
Mezitím rozehřejte lžíci oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékejte doměkka a dozlatova.
Do mixéru dejte švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Důkladně promixujte.
Předehřejte troubu na 220 °C. Setřete sůl z masa a papírovou utěrkou ho osušte. Otočte maso kůží dolů a potřete ho nádivkou. Zarolujte a upevněte párátky. Potřete kůži zbývající lžící oleje a vmasírujte do ní sůl.
Maso položte na pečicí mřížku nad plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut. Stáhněte teplotu na 170 °C a pečte další 2–3 hodiny (záleží na výšce masa), až bude měkké.
Zatímco se maso peče, dejte zelí, řepu a snítky tymiánu do velkého pekáče. Pokapejte olejem, osolte a opepřete, zalijte vývarem a zbývajícím portským vínem. Pečte 40–50 minut (pokud možno v troubě spolu s masem), až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájejte a podávejte s upečeným zelím a řepou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plněné švestkami a zelím

Hlavní chod Snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

3 kg vepřového bůčku s kůží bez kosti
30 g soli
NA NÁDIVKU
60 ml panenského olivového oleje
1 cibule, najemno nasekaná
4 stroužky česneku, na plátky
1 lžíce lístků tymiánu
čerstvě mletý pepř
250 g vypeckovaných sušených švestek
80 g loupaných mandlí
svazek petrželky
140 g strouhanky
1 vejce
180 ml portského vína
1 malé červené zelí, nakrájené na klínky
2 malé červené řepy, oloupané a přepůlené
8 snítek tymiánu
125 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Maso rozkrájejte na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojte a rozložte jako knihu, a to z obou stran. Nahoře uprostřed by vám měl zbýt pruh kůže. Tu ostrým nožem nakrájejte na 1cm kostičky. Posypte kůži 2 lžícemi soli a nechte aspoň 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.
Mezitím rozehřejte lžíci oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékejte doměkka a dozlatova.
Do mixéru dejte švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Důkladně promixujte.
Předehřejte troubu na 220 °C. Setřete sůl z masa a papírovou utěrkou ho osušte. Otočte maso kůží dolů a potřete ho nádivkou. Zarolujte a upevněte párátky. Potřete kůži zbývající lžící oleje a vmasírujte do ní sůl.
Maso položte na pečicí mřížku nad plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut. Stáhněte teplotu na 170 °C a pečte další 2–3 hodiny (záleží na výšce masa), až bude měkké.
Zatímco se maso peče, dejte zelí, řepu a snítky tymiánu do velkého pekáče. Pokapejte olejem, osolte a opepřete, zalijte vývarem a zbývajícím portským vínem. Pečte 40–50 minut (pokud možno v troubě spolu s masem), až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájejte a podávejte s upečeným zelím a řepou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty