×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové plněné švestkami a zelím

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Vepřové plněné švestkami a zelím

Co budete potřebovat

3 kg vepřového bůčku s kůží bez kosti
30 g soli
NA NÁDIVKU
60 ml panenského olivového oleje
1 cibule, najemno nasekaná
4 stroužky česneku, na plátky
1 lžíce lístků tymiánu
čerstvě mletý pepř
250 g vypeckovaných sušených švestek
80 g loupaných mandlí
svazek petrželky
140 g strouhanky
1 vejce
180 ml portského vína
1 malé červené zelí, nakrájené na klínky
2 malé červené řepy, oloupané a přepůlené
8 snítek tymiánu
125 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Maso rozkrájejte na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojte a rozložte jako knihu, a to z obou stran. Nahoře uprostřed by vám měl zbýt pruh kůže. Tu ostrým nožem nakrájejte na 1cm kostičky. Posypte kůži 2 lžícemi soli a nechte aspoň 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.
Mezitím rozehřejte lžíci oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékejte doměkka a dozlatova.
Do mixéru dejte švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Důkladně promixujte.
Předehřejte troubu na 220 °C. Setřete sůl z masa a papírovou utěrkou ho osušte. Otočte maso kůží dolů a potřete ho nádivkou. Zarolujte a upevněte párátky. Potřete kůži zbývající lžící oleje a vmasírujte do ní sůl.
Maso položte na pečicí mřížku nad plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut. Stáhněte teplotu na 170 °C a pečte další 2–3 hodiny (záleží na výšce masa), až bude měkké.
Zatímco se maso peče, dejte zelí, řepu a snítky tymiánu do velkého pekáče. Pokapejte olejem, osolte a opepřete, zalijte vývarem a zbývajícím portským vínem. Pečte 40–50 minut (pokud možno v troubě spolu s masem), až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájejte a podávejte s upečeným zelím a řepou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plněné švestkami a zelím

Hlavní chod Snadné Magazín 10/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

3 kg vepřového bůčku s kůží bez kosti
30 g soli
NA NÁDIVKU
60 ml panenského olivového oleje
1 cibule, najemno nasekaná
4 stroužky česneku, na plátky
1 lžíce lístků tymiánu
čerstvě mletý pepř
250 g vypeckovaných sušených švestek
80 g loupaných mandlí
svazek petrželky
140 g strouhanky
1 vejce
180 ml portského vína
1 malé červené zelí, nakrájené na klínky
2 malé červené řepy, oloupané a přepůlené
8 snítek tymiánu
125 ml kuřecího vývaru

Jak na to?

Maso rozkrájejte na 2 cm vysoký plát – od prostředka ho nakrojte a rozložte jako knihu, a to z obou stran. Nahoře uprostřed by vám měl zbýt pruh kůže. Tu ostrým nožem nakrájejte na 1cm kostičky. Posypte kůži 2 lžícemi soli a nechte aspoň 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě.
Mezitím rozehřejte lžíci oleje ve velké nepřilnavé pánvi. Přidejte cibuli, česnek, tymián, sůl, pepř a 4–5 minut opékejte doměkka a dozlatova.
Do mixéru dejte švestky, mandle, petrželku, strouhanku, vejce, 60 ml portského a opečenou cibulovou směs. Důkladně promixujte.
Předehřejte troubu na 220 °C. Setřete sůl z masa a papírovou utěrkou ho osušte. Otočte maso kůží dolů a potřete ho nádivkou. Zarolujte a upevněte párátky. Potřete kůži zbývající lžící oleje a vmasírujte do ní sůl.
Maso položte na pečicí mřížku nad plech vyložený pečicím papírem a pečte 25 minut. Stáhněte teplotu na 170 °C a pečte další 2–3 hodiny (záleží na výšce masa), až bude měkké.
Zatímco se maso peče, dejte zelí, řepu a snítky tymiánu do velkého pekáče. Pokapejte olejem, osolte a opepřete, zalijte vývarem a zbývajícím portským vínem. Pečte 40–50 minut (pokud možno v troubě spolu s masem), až zelenina změkne a zezlátne. Maso pokrájejte a podávejte s upečeným zelím a řepou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty