Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Ingredience

500 g brambor
1 lžíce olivového oleje
100 g zeleného chřestu
1 svazek ředkviček
200 g hrášku
300 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř
600 g vepřové pečeně s kostí
1 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce domácího bazalkového pesta
1 snítka máty, řeřicha

Postup přípravy

1. Brambory se slupkou rozkrojte napůl a vařte 10 minut v osolené vodě. Rozložte je na plech, promíchejte s olivovým olejem a v troubě na 180 °C pečte 15 minut.
2. Z chřestových výhonků odstraňte tvrdé konce (2–3 cm) a vařte 3 minuty v osolené vodě. Poté sceďte.
3. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Hrášek vyloupejte, ale na ozdobu odložte pár rozpůlených lusků. Smíchejte s chřestem, špenátem, vychladlými bramborami a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Maso očistěte a lehce naklepejte. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso z obou stran restujte 8–10 minut. Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým pestem. Ozdobte lístky máty a řeřichou.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty