×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Co budete potřebovat

500 g brambor
1 lžíce olivového oleje
100 g zeleného chřestu
1 svazek ředkviček
200 g hrášku
300 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř
600 g vepřové pečeně s kostí
1 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce domácího bazalkového pesta
1 snítka máty, řeřicha

Jak na to?

1. Brambory se slupkou rozkrojte napůl a vařte 10 minut v osolené vodě. Rozložte je na plech, promíchejte s olivovým olejem a v troubě na 180 °C pečte 15 minut.
2. Z chřestových výhonků odstraňte tvrdé konce (2–3 cm) a vařte 3 minuty v osolené vodě. Poté sceďte.
3. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Hrášek vyloupejte, ale na ozdobu odložte pár rozpůlených lusků. Smíchejte s chřestem, špenátem, vychladlými bramborami a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Maso očistěte a lehce naklepejte. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso z obou stran restujte 8–10 minut. Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým pestem. Ozdobte lístky máty a řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové plátky s barevným jarním salátem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Videorecept Magazín 3/2019 Počet porcí: 4 porce
(0)

Co budete potřebovat

500 g brambor
1 lžíce olivového oleje
100 g zeleného chřestu
1 svazek ředkviček
200 g hrášku
300 g baby špenátu
1 lžíce citronové šťávy sůl, pepř
600 g vepřové pečeně s kostí
1 lžíce slunečnicového oleje
4 lžíce domácího bazalkového pesta
1 snítka máty, řeřicha

Jak na to?

1. Brambory se slupkou rozkrojte napůl a vařte 10 minut v osolené vodě. Rozložte je na plech, promíchejte s olivovým olejem a v troubě na 180 °C pečte 15 minut.
2. Z chřestových výhonků odstraňte tvrdé konce (2–3 cm) a vařte 3 minuty v osolené vodě. Poté sceďte.
3. Ředkvičky nakrájejte na kolečka. Hrášek vyloupejte, ale na ozdobu odložte pár rozpůlených lusků. Smíchejte s chřestem, špenátem, vychladlými bramborami a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete.
4. Maso očistěte a lehce naklepejte. V pánvi rozehřejte slunečnicový olej a maso z obou stran restujte 8–10 minut. Osolte, opepřete a pokapejte bazalkovým pestem. Ozdobte lístky máty a řeřichou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty