×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové panenky na houbách s kaší

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřové panenky na houbách s kaší

Co budete potřebovat

500 g brambor, sůl, pepř
150–200 ml mléka
špetka muškátového oříšku
8 medailonku z vepřové panenky
olivový olej na potření
40 g másla + do kaše
400 g malých hříbků nebo žampionů
125 ml portského vína
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka. Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
2. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum. Panenky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete. Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na deset minut do trouby předehřáté na 60 °C.
3. Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte pět minut. Přilijte portské a přiveďte k varu. Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu. Podávejte dohromady: kaši a panenku přelité omáčkou s houbami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové panenky na houbách s kaší

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

500 g brambor, sůl, pepř
150–200 ml mléka
špetka muškátového oříšku
8 medailonku z vepřové panenky
olivový olej na potření
40 g másla + do kaše
400 g malých hříbků nebo žampionů
125 ml portského vína
250 ml hovězího vývaru
1 lžíce tmavého třtinového cukru
1 lžíce balzamikového octa

Jak na to?

1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky, vsypte do hrnce, zalijte vodou, osolte a dejte na dvacet minut vařit doměkka. Sceďte, rozšťouchejte, přidejte plátky másla, zalijte horkým mlékem (podle zvyku) a ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte a přidejte špetku muškátového oříšku.
2. Pánev s nepřilnavým dnem rozpalte na maximum. Panenky potřete olejem, z obou stran osolte a opepřete. Opečte pět minut z každé strany a pak je zabalte do alobalu a dejte na deset minut do trouby předehřáté na 60 °C.
3. Do pánve vhoďte máslo, houby, sůl a pepř a opékejte pět minut. Přilijte portské a přiveďte k varu. Po minutě přidejte vývar, cukr a ocet. Vařte do zhoustnutí a zredukování tekutiny na polovinu. Podávejte dohromady: kaši a panenku přelité omáčkou s houbami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat