
Panenka s fíkovou omáčkou a bramborami

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Olej olivový 2 plž
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Fíky sušené 30 g
- Balzamikový ocet 4 plž
- Med 5 plž
- Fíky 8 ks
- Červené víno 50 ml
- Brambory 600 g
- Cibulka jarní 1 ks
- Máslo 1 plž
- Sůl
- Olej olivový 2 plž
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Pepř
- Cibule šalotka 1 ks
- Fíky sušené 30 g
- Balzamikový ocet 4 plž
- Med 5 plž
- Fíky 8 ks
- Červené víno 50 ml
- Brambory 600 g
- Cibulka jarní 1 ks
- Máslo 1 plž
Příprava
- 1Omytou panenku osušte papírovou utěrkou, zbavte přebytečných blan a potřete ze všech stran olivovým olejem. Osolte ji a opepřete.
- 2Panenku vložte do pekáčku, zakryjte pevně alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut, dokud není panenka propečená a uvnitř lehce růžová. Maso vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut zakryté odpočívat.
- 3Na rozehřátém másle opékejte nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte omyté a nadrobno pokrájené fíky, sušené fíky, 50 ml vody, ocet, med a víno. Přiveďte k varu a pomalu nezakryté vařte za občasného promíchání 15 minut. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
- 4Omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a rozšťouchejte s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou i s natí. Podávejte s panenkou pokrájenou na medailonky a fíkovou omáčkou.
- 1Omytou panenku osušte papírovou utěrkou, zbavte přebytečných blan a potřete ze všech stran olivovým olejem. Osolte ji a opepřete.
- 2Panenku vložte do pekáčku, zakryjte pevně alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut, dokud není panenka propečená a uvnitř lehce růžová. Maso vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut zakryté odpočívat.
- 3Na rozehřátém másle opékejte nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte omyté a nadrobno pokrájené fíky, sušené fíky, 50 ml vody, ocet, med a víno. Přiveďte k varu a pomalu nezakryté vařte za občasného promíchání 15 minut. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
- 4Omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a rozšťouchejte s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou i s natí. Podávejte s panenkou pokrájenou na medailonky a fíkovou omáčkou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.