×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové na šalvěji

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Vepřové na šalvěji

Co budete potřebovat

40 g Serrano šunky AExc, nasekané najemno
1 citron ABio, kúra jemně nastrouhaná, šťáva vymačkaná
1 velká lžíce nasekané šalvěje + větvičky na ozdobu
sůl, pepř
4 vepřové medailonky AQ
olivový olej ES
25 g másla

Jak na to?

1. Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy. Do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6–8 minut.
2. Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky. Podávat můžete i se skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové na šalvěji

Hlavní chod Velmi snadné Česká Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

40 g Serrano šunky AExc, nasekané najemno
1 citron ABio, kúra jemně nastrouhaná, šťáva vymačkaná
1 velká lžíce nasekané šalvěje + větvičky na ozdobu
sůl, pepř
4 vepřové medailonky AQ
olivový olej ES
25 g másla

Jak na to?

1. Smíchejte šunku, veškerou kúru a polovinu vymačkané šťávy, šalvěj a hodně soli a pepře a utřete do pasty. Vepřové medailonky lehce naklepejte a pak do nich udělejte šikmé zářezy. Do nich vetřete pastu, potřete olejem a z každé strany opečte na grilovací pánvi 6–8 minut.
2. Dejte na talíř, poklaďte plátky másla, a až se rozpustí, zastříkněte zbylým citronem a posypte šalvějovými lístky. Podávat můžete i se skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat