×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřové na pivu a medu
60 minut , Hlavní chod , Náročné , Česká ,

Vepřové na pivu a medu

Co budu potřebovat

300 ml tmavého piva
100 ml medu
250 g třtinového cukru
2 kg vepřové pečínky v celku, vykostěné
sůl, pepř

Jak na to?

Pivo, med a cukr dejte do hrnce a na
středním plameni svařte na sirup.
Troubu předehřejte na 200 °C. Maso ze
všech stran osolte a opepřete, dejte do
pekáčku a pečte dvacet minut. Pak teplotu
v troubě snižte na 160 °C, pečínku
potřete sirupovitou glazurou a pečte
dalších čtyřicet až pětačtyřicet minut.
V průběhu pečení potírejte výpekem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Špagety carbonara

    Hlavní chod 30 minut
  • Ochucený řecký jogurt s medem

    Sladká jídla 15 minut
  • Medová bábovka

    Moučníky a koláče 30 minut