Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySavory burger s karamelizovanou cibulkou
Albert logoAlbert logo

Savory burger s karamelizovanou cibulkou

Savory burger s karamelizovanou cibulkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule 4 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Balzamikový krém 80 ml
  • Parmazán 400 g
  • Sůl
  • Hovězí burger Angus 520 g
  • Žampiony portobello 2 ks
  • Kečup 20 ml
  • Pepř
  • Rajče 2 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Máslo 50 g
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule 4 ks
  • Cukr třtinový 100 g
  • Balzamikový krém 80 ml
  • Parmazán 400 g
  • Sůl
  • Hovězí burger Angus 520 g
  • Žampiony portobello 2 ks
  • Kečup 20 ml
  • Pepř
  • Rajče 2 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks

Příprava

1
Na pánvi rozehřejte máslo spolu s 1 lžící oleje a na ní orestujte cibuli nakrájenou na půlměsíčky téměř dohněda, asi 7 minut. Zasypte cukrem a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Vlijte balsamiko, promíchejte, osolte a nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. Odstavte z ohně a nechte stranou.
2
Na plechu s pečicím papírem vytvořte z nahrubo nastrouhaného parmazánu kompaktní kruh o průměru housky. Pečte v troubě na 180 °C asi 5 minut dozlatova.
3
Maso potřete olivovým olejem a opečte je na grilu, přibližně 3 minuty z každé strany. Poté gril přiklopte víkem a grilujte ještě 2 minuty.
4
Zároveň s masem orestujte osolené a opepřené plátky žampionů a rajčat. Ke konci přidejte i rozpůlené housky, řeznou stranou dolů, a rozpečte je asi 30 vteřin.
5
Vnitřní část housek potřete kečupem, na spodní část vložte maso, na něj zkaramelizovanou cibulku, poté kolečko parmazánového chipsu a nakonec rajčata a žampiony. Přiklopte vrchní houskou a ihned podávejte.
1
Na pánvi rozehřejte máslo spolu s 1 lžící oleje a na ní orestujte cibuli nakrájenou na půlměsíčky téměř dohněda, asi 7 minut. Zasypte cukrem a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Vlijte balsamiko, promíchejte, osolte a nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. Odstavte z ohně a nechte stranou.
2
Na plechu s pečicím papírem vytvořte z nahrubo nastrouhaného parmazánu kompaktní kruh o průměru housky. Pečte v troubě na 180 °C asi 5 minut dozlatova.
3
Maso potřete olivovým olejem a opečte je na grilu, přibližně 3 minuty z každé strany. Poté gril přiklopte víkem a grilujte ještě 2 minuty.
4
Zároveň s masem orestujte osolené a opepřené plátky žampionů a rajčat. Ke konci přidejte i rozpůlené housky, řeznou stranou dolů, a rozpečte je asi 30 vteřin.
5
Vnitřní část housek potřete kečupem, na spodní část vložte maso, na něj zkaramelizovanou cibulku, poté kolečko parmazánového chipsu a nakonec rajčata a žampiony. Přiklopte vrchní houskou a ihned podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 19.06.2024 do 25.06.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Platný ještě 12 dní

Od 19.06.2024 do 02.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.