
Savory burger s karamelizovanou cibulkou

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 50 g
- Olej olivový 5 plž
- Cibule 4 ks
- Cukr třtinový 100 g
- Balzamikový krém 80 ml
- Parmazán 400 g
- Sůl
- Hovězí burger Angus 520 g
- Žampiony portobello 2 ks
- Kečup 20 ml
- Pepř
- Rajče 2 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Máslo 50 g
- Olej olivový 5 plž
- Cibule 4 ks
- Cukr třtinový 100 g
- Balzamikový krém 80 ml
- Parmazán 400 g
- Sůl
- Hovězí burger Angus 520 g
- Žampiony portobello 2 ks
- Kečup 20 ml
- Pepř
- Rajče 2 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
Příprava
- 1Na pánvi rozehřejte máslo spolu s 1 lžící oleje a na ní orestujte cibuli nakrájenou na půlměsíčky téměř dohněda, asi 7 minut. Zasypte cukrem a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Vlijte balsamiko, promíchejte, osolte a nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. Odstavte z ohně a nechte stranou.
- 2Na plechu s pečicím papírem vytvořte z nahrubo nastrouhaného parmazánu kompaktní kruh o průměru housky. Pečte v troubě na 180 °C asi 5 minut dozlatova.
- 3Maso potřete olivovým olejem a opečte je na grilu, přibližně 3 minuty z každé strany. Poté gril přiklopte víkem a grilujte ještě 2 minuty.
- 4Zároveň s masem orestujte osolené a opepřené plátky žampionů a rajčat. Ke konci přidejte i rozpůlené housky, řeznou stranou dolů, a rozpečte je asi 30 vteřin.
- 5Vnitřní část housek potřete kečupem, na spodní část vložte maso, na něj zkaramelizovanou cibulku, poté kolečko parmazánového chipsu a nakonec rajčata a žampiony. Přiklopte vrchní houskou a ihned podávejte.
- 1Na pánvi rozehřejte máslo spolu s 1 lžící oleje a na ní orestujte cibuli nakrájenou na půlměsíčky téměř dohněda, asi 7 minut. Zasypte cukrem a nechte za stálého míchání zkaramelizovat. Vlijte balsamiko, promíchejte, osolte a nechte vyvařit přebytečnou tekutinu. Odstavte z ohně a nechte stranou.
- 2Na plechu s pečicím papírem vytvořte z nahrubo nastrouhaného parmazánu kompaktní kruh o průměru housky. Pečte v troubě na 180 °C asi 5 minut dozlatova.
- 3Maso potřete olivovým olejem a opečte je na grilu, přibližně 3 minuty z každé strany. Poté gril přiklopte víkem a grilujte ještě 2 minuty.
- 4Zároveň s masem orestujte osolené a opepřené plátky žampionů a rajčat. Ke konci přidejte i rozpůlené housky, řeznou stranou dolů, a rozpečte je asi 30 vteřin.
- 5Vnitřní část housek potřete kečupem, na spodní část vložte maso, na něj zkaramelizovanou cibulku, poté kolečko parmazánového chipsu a nakonec rajčata a žampiony. Přiklopte vrchní houskou a ihned podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.