×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Co budete potřebovat

225 g rýže
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koření pěti vůní
420 g vepřových medailonků
1 lžíce oleje
150 ml vařící vody + 2 lžíce medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce, rozšlehané
200 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
sůl a pepř

Jak na to?

Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

225 g rýže
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koření pěti vůní
420 g vepřových medailonků
1 lžíce oleje
150 ml vařící vody + 2 lžíce medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce, rozšlehané
200 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
sůl a pepř

Jak na to?

Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat