×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Co budete potřebovat

225 g rýže
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koření pěti vůní
420 g vepřových medailonků
1 lžíce oleje
150 ml vařící vody + 2 lžíce medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce, rozšlehané
200 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
sůl a pepř

Jak na to?

Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové maso po čínsku s vaječnou rýží

Hlavní chod Snadné Magazín 1/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (7)

Co budete potřebovat

225 g rýže
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koření pěti vůní
420 g vepřových medailonků
1 lžíce oleje
150 ml vařící vody + 2 lžíce medu
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce, rozšlehané
200 g mraženého hrášku
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
sůl a pepř

Jak na to?

Uvařte rýži podle návodu. Mezitím smíchejte sójovou omáčku a koření. Směsí potřete medailonky a nechte 5 minut marinovat. V hlubší nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a opékejte maso 2–3 minuty po každé straně. Vlijte vodu a med, promíchejte a nechte 2 minuty probublávat. Přidejte škrob rozmíchaný v trošce vody a na mírném ohni povařte do zhoustnutí.
Na vaječnou rýži vlijte vejce na rozehřátou pánev a opečte tenkou omeletu. Srolujte ji, nakrájejte na proužky a nechte stranou. Do pánve vsypte uvařenou rýži s trochu povoleným hráškem a 3–5 minut prohřívejte, pak vmíchejte omeletu a jarní cibulky, osolte, opepřete a ještě chvilku nechte prohřát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty