Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySlané pohankové palačinky s vejcem
Albert logoAlbert logo
  • Slané pohankové palačinky s vejcem

Slané pohankové palačinky s vejcem

Slané pohankové palačinky s vejcem
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Velikonoce
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Mouka pohanková 80 g
  • Vejce 5 ks
  • Mléko 250 ml
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Sýr Gruyère 200 g
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Pepř
  • Prosciutto 4 plát.
  • Rukola 1 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Chilli vločky
  • Květy
  • Mouka pohanková 80 g
  • Vejce 5 ks
  • Mléko 250 ml
  • Sůl
  • Máslo 50 g
  • Sýr Gruyère 200 g
  • Baby špenát 1 hrs.
  • Pepř
  • Prosciutto 4 plát.
  • Rukola 1 hrs.
  • Olej olivový 2 plž
  • Chilli vločky
  • Květy

Příprava

1
Smíchejte v míse 80 g pohankové mouky, 1 vejce, 250 ml mléka a špetku soli. Nechte chladit 3 až 6 hodin v lednici.
2
Než začnete palačinky smažit, rozehřejte si 40 g másla, ale nemělo by být zcela horké, přilijte ho do těsta a dobře promíchejte. Pak rozpusťte kousek másla na velké pánvi, a jakmile začne pěnit, přidejte dostatek těsta, aby pokrylo dno pánve, a rozetřete tak, aby povrch byl pokrytý tenkou vrstvou. Palačinku opékejte, dokud povrch není pevný a spodní strana nezačne hnědnout, pak opatrně obraťte a opékejte další minutu a odeberte z pánve. Takto připravte všechny palačinky.
3
Palačinky položte na plechy s pečicím papírem. Na každou palačinku rozprostřete sýr a špenát. Přidejte plátek másla, sůl a pepř. Pak přidejte plátek prosciutta a do středu každé palačinky rozklepněte vejce. Okraje palačinky přehněte směrem do středu, aby se náplň uzavřela, a můžete upevnit párátky, aby se neotevřela.
4
Přeneste do trouby a pečte po dobu 10–12 minut na 200 °C nebo dokud nebudou vejce hotová. Pak vyjměte z trouby a ozdobte čerstvou rukolou. Každou palačinku lehce pokapejte olivovým olejem, okořeňte podle chuti chilli vločkami a solí a přidejte jedlé květy. Snídani můžete ozdobit čerstvým heřmánkem nebo sedmikráskami.
1
Smíchejte v míse 80 g pohankové mouky, 1 vejce, 250 ml mléka a špetku soli. Nechte chladit 3 až 6 hodin v lednici.
2
Než začnete palačinky smažit, rozehřejte si 40 g másla, ale nemělo by být zcela horké, přilijte ho do těsta a dobře promíchejte. Pak rozpusťte kousek másla na velké pánvi, a jakmile začne pěnit, přidejte dostatek těsta, aby pokrylo dno pánve, a rozetřete tak, aby povrch byl pokrytý tenkou vrstvou. Palačinku opékejte, dokud povrch není pevný a spodní strana nezačne hnědnout, pak opatrně obraťte a opékejte další minutu a odeberte z pánve. Takto připravte všechny palačinky.
3
Palačinky položte na plechy s pečicím papírem. Na každou palačinku rozprostřete sýr a špenát. Přidejte plátek másla, sůl a pepř. Pak přidejte plátek prosciutta a do středu každé palačinky rozklepněte vejce. Okraje palačinky přehněte směrem do středu, aby se náplň uzavřela, a můžete upevnit párátky, aby se neotevřela.
4
Přeneste do trouby a pečte po dobu 10–12 minut na 200 °C nebo dokud nebudou vejce hotová. Pak vyjměte z trouby a ozdobte čerstvou rukolou. Každou palačinku lehce pokapejte olivovým olejem, okořeňte podle chuti chilli vločkami a solí a přidejte jedlé květy. Snídani můžete ozdobit čerstvým heřmánkem nebo sedmikráskami.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 4 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 11 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.