Jablkový štrúdl s makovým krémem a karamelizovanými ořechy
Jablkový štrúdl patří mezi klasiky české kuchyně, ale v této verzi dostává úplně nový rozměr. Jemné tažené těsto ukrývá šťavnatá jablka provoněná skořicí a medem, hebký makový krém s citronovou vůní a křupavé karamelizované ořechy. Výsledkem je dezert, který spojuje tradiční chutě s nečekaným nádechem luxusu. Tento štrůdl je ideální slavnostní moučník, který potěší nejen rodinu, ale i hosty u svátečního stolu.

Snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 12 porcí
- Mouka hladká 250 g
- Vejce 1 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Sůl 2 špet.
- Voda 120 ml
- Jablko 4 ks
- Med 3 plž
- Rozinky 1 hrs.
- Mák mletý 100 g
- Cukr třtinový 4 plž
- Máslo 50 g
- Citron 1 ks
- Smetana ke šlehání 120 ml
- Vlašské ořechy 2 hrs.
- Skořice mletá 1 člž
- Mouka hladká 250 g
- Vejce 1 ks
- Olej slunečnicový 2 plž
- Sůl 2 špet.
- Voda 120 ml
- Jablko 4 ks
- Med 3 plž
- Rozinky 1 hrs.
- Mák mletý 100 g
- Cukr třtinový 4 plž
- Máslo 50 g
- Citron 1 ks
- Smetana ke šlehání 120 ml
- Vlašské ořechy 2 hrs.
- Skořice mletá 1 člž
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.





