×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové koleno sous vide se zelným salátem

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky

Vepřové koleno sous vide se zelným salátem

Co budete potřebovat

Vepřové koleno sous vide
Na zelný salát
1/2 menší hlávky zelí
1 jablko
2 mrkve
1/2 menšího celeru
3 - 4 cm křenu
1 hrst vlašských ořechů
Zálivka
50ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.

V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.

Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové koleno sous vide se zelným salátem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Maso Videorecept Magazín Videorecept
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

Vepřové koleno sous vide
Na zelný salát
1/2 menší hlávky zelí
1 jablko
2 mrkve
1/2 menšího celeru
3 - 4 cm křenu
1 hrst vlašských ořechů
Zálivka
50ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.

V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.

Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Jáhlové muffiny
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty