Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Vepřové koleno sous vide
Na zelný salát
1/2 menší hlávky zelí
1 jablko
2 mrkve
1/2 menšího celeru
3 - 4 cm křenu
1 hrst vlašských ořechů
Zálivka
50ml olivového oleje
1 lžička dijonské hořčice
1 lžíce medu
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř

Postup přípravy

Troubu rozehřejte na 180°C. Koleno v sáčku vložte do pekáčku a pečte 20 minut. Hlávku zelí nakrájejte na tenké plátky a vložte do větší mísy. Jablko zbavte slupky i jádřinců a nakrájejte na menší kostičky. Mrkev a celer oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Křen očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle a poté vše přidejte k zelí do velké mísy. Navrch poklaďte vlašské ořechy.

V menší misce smíchejte všechny ingredience na zálivku a dobře ji promíchejte. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem. Zálivku nalijte na salát a dokonale promíchejte, aby se dostala ke každému kousku.

Koleno vytáhněte z trouby, vyndejte ze sáčku a nožem nakrojte kůži do mřížky. Vložte dopéct do trouby na 20-30 minut pod grilem, aby se vytvořila křupavá krusta. Po upečení vytáhněte z trouby, naporcujte a podávejte se zelným salátem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty