Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMořský vlk al forno
Albert logoAlbert logo
  • Mořský vlk al forno

Mořský vlk al forno

Mořský vlk al forno
Snadné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Mořský vlk 600 g
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Batáty 300 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Cibule červená 1 ks
  • Ovesné vločky 1 plž
  • Chléb 1 ks
  • Olej olivový
  • Oregano sušené
  • Tymián sušený
  • Sůl
  • Pepř
  • Mořský vlk 600 g
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Batáty 300 g
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Cibule červená 1 ks
  • Ovesné vločky 1 plž
  • Chléb 1 ks
  • Olej olivový
  • Oregano sušené
  • Tymián sušený
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Dýni omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Stejně nakrájejte umyté batáty a oloupanou cibuli. V misce smíchejte olivový olej se sušeným tymiánem, rozmarýnem a oreganem. Ochuťte solí a pepřem. Nakrájenou zeleninu ponořte ze všech stran do olejové směsi. Potom obsah rovnoměrně vysypte na větší plech. Pečte na spodní příčce trouby 50 až 60 minut dozlatova.
3
Chleba rozmixujte. Oloupejte česnek a do strouhanky přidejte trochu olivového oleje. Pak přisypte vločky a směs rozmixujte v robotu, aby se vločky promíchaly se strouhankou. Dejte stranou.
4
Mořského vlka omyjte, zbavte šupin, osušte kuchyňskou utěrkou a pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. Získáte tak krásný filet. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.
5
Když je zelenina upečená, vytáhněte plech z trouby a filety na něj položte tak, aby kůže byla nahoře. Střed každého filetu potřete hořčicí a poté zlehka posypte strouhankou s vločkami. Nezakryté části ryby pokapejte olejem a posypte je čerstvým rozmarýnem.
6
Pečte asi 15 minut dozlatova.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Dýni omyjte, zbavte semínek a nakrájejte na plátky silné asi 0,5 cm. Stejně nakrájejte umyté batáty a oloupanou cibuli. V misce smíchejte olivový olej se sušeným tymiánem, rozmarýnem a oreganem. Ochuťte solí a pepřem. Nakrájenou zeleninu ponořte ze všech stran do olejové směsi. Potom obsah rovnoměrně vysypte na větší plech. Pečte na spodní příčce trouby 50 až 60 minut dozlatova.
3
Chleba rozmixujte. Oloupejte česnek a do strouhanky přidejte trochu olivového oleje. Pak přisypte vločky a směs rozmixujte v robotu, aby se vločky promíchaly se strouhankou. Dejte stranou.
4
Mořského vlka omyjte, zbavte šupin, osušte kuchyňskou utěrkou a pomocí filetovacího nože rybu nařízněte za hlavou až k páteři. Nůž otočte směrem k ocasu a rybu prořízněte po celé délce. Získáte tak krásný filet. To samé opakujte i na druhé straně. Vyřízněte břišní kosti a malé kůstky vytahejte malou pinzetou.
5
Když je zelenina upečená, vytáhněte plech z trouby a filety na něj položte tak, aby kůže byla nahoře. Střed každého filetu potřete hořčicí a poté zlehka posypte strouhankou s vločkami. Nezakryté části ryby pokapejte olejem a posypte je čerstvým rozmarýnem.
6
Pečte asi 15 minut dozlatova.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.