
Medailonky s fazolkami a batátovým pyré

Snadné
46-60 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 50 g
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 135 ml
- Chilli vločky 1 člž
- Česnek 4 strouž.
- Vinný červený ocet 2 plž
- Hořčice dijonská 2 plž
- Fazolky zelené 450 g
- Tymián čerstvý 6 snít.
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Batáty 400 g
- Krémový čerstvý sýr 125 g
- Máslo 50 g
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Sůl
- Pepř
- Olej olivový 135 ml
- Chilli vločky 1 člž
- Česnek 4 strouž.
- Vinný červený ocet 2 plž
- Hořčice dijonská 2 plž
- Fazolky zelené 450 g
- Tymián čerstvý 6 snít.
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Batáty 400 g
- Krémový čerstvý sýr 125 g
Příprava
- 1Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
- 2V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
- 3Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
- 4Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
- 5Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
- 6Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
- 7Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
- 8Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
- 9TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
- 10ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
- 1Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
- 2V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
- 3Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
- 4Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
- 5Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
- 6Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
- 7Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
- 8Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
- 9TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
- 10ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.