Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMedailonky s fazolkami a batátovým pyré
Albert logoAlbert logo
  • Medailonky s fazolkami a batátovým pyré

Medailonky s fazolkami a batátovým pyré

Medailonky s fazolkami a batátovým pyré
Snadné
46-60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 135 ml
  • Chilli vločky 1 člž
  • Česnek 4 strouž.
  • Vinný červený ocet 2 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Fazolky zelené 450 g
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Batáty 400 g
  • Krémový čerstvý sýr 125 g
  • Máslo 50 g
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej olivový 135 ml
  • Chilli vločky 1 člž
  • Česnek 4 strouž.
  • Vinný červený ocet 2 plž
  • Hořčice dijonská 2 plž
  • Fazolky zelené 450 g
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Batáty 400 g
  • Krémový čerstvý sýr 125 g

Příprava

1
Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2
V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3
Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4
Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5
Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6
Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7
Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8
Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
9
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
10
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.
1
Vepřovou panenku odblaňte, osolte a opepřete.
2
V misce smíchejte 120 ml olivového oleje, chilli vločky, prolisovaný česnek, vinný ocet, hořčici a nadrobno pokrájené bylinky. Polovinou marinády potřete maso a nechte ho marinovat alespoň 15 minut.
3
Troubu předehřejte na 230 ºC. Na pánvi rozehřejte zbylý olivový olej a maso zbavené marinády opečte ze všech stran dozlatova.
4
Vložte panenku do pekáčku spolu s marinádou, kterou jste před opečením na pánvi z masa odstranili. Pečte 15 minut.
5
Fazolkám odkrojte tuhé konce a vložte je na 4 minuty do vroucí vody. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě. Sceďte a dejte stranou.
6
Pět minut před koncem pečení vložte fazolky do pekáčku k masu a promíchejte s masovou šťávou.
7
Pekáč vyjměte, maso potřete zbylou marinádou a před krájením nechte ještě 10 minut odpočívat.
8
Batáty oloupejte, pokrájejte na kostky a vařte asi 15 minut doměkka. Vložte do mísy a rozmixujte spolu se smetanovým sýrem a máslem. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte spolu s pokrájeným masem a zelenými fazolkami.
9
TIP : objevte netradiční chuť jemného pyré
10
ZP : batáty - Vitamin A – s vysokým obsahem vitamínu A. Zdroj vitaminu A, který přispívá k normální funkci imunitního systému.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.