Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem
Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Párty
Předkrm

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Vepřová plec bez kosti 1 kg
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Sůl 1 plž
  • Pepř celý 20 ks
  • Jalovec 20 ks
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 8 strouž.
  • Červené víno 200 ml
  • Brusinky sušené 100 g
  • Slanina plátková 200 g
  • Vepřová plec bez kosti 1 kg
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Sůl 1 plž
  • Pepř celý 20 ks
  • Jalovec 20 ks
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 8 strouž.
  • Červené víno 200 ml
  • Brusinky sušené 100 g
  • Slanina plátková 200 g

Příprava

1
Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
2
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
3
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
4
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.
1
Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
2
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
3
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
4
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.