ReceptyVepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Párty
Předkrm

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Vepřová plec bez kosti 1 kg
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Sůl 1 plž
  • Pepř celý 20 ks
  • Jalovec 20 ks
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 8 strouž.
  • Červené víno 200 ml
  • Brusinky sušené 100 g
  • Slanina plátková 200 g
  • Vepřová plec bez kosti 1 kg
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Sůl 1 plž
  • Pepř celý 20 ks
  • Jalovec 20 ks
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 8 strouž.
  • Červené víno 200 ml
  • Brusinky sušené 100 g
  • Slanina plátková 200 g

Příprava

  1. 1
    Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
  2. 2
    K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
  3. 3
    Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
  4. 4
    Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.
  1. 1
    Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
  2. 2
    K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
  3. 3
    Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
  4. 4
    Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.