Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová paštika ve slanině s divokým kořením a rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová paštika ve slanině s divokým kořením a rozmarýnem
Vepřová paštika ve slanině s divokým kořením a rozmarýnem

Vepřová paštika ve slanině s divokým kořením a rozmarýnem

Náročné
31-45 minut
0/5
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Vepřová plec bez kosti 1 kg
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Slanina plátková 200 g
  • Červené víno 200 ml
  • Česnek 8 strouž.
  • Brusinky sušené 100 g
  • Jalovec 20 ks
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Pepř celý 20 ks
  • Sůl 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Vepřová plec bez kosti 1 kg
  • Vepřový bůček bez kosti 600 g
  • Slanina plátková 200 g
  • Červené víno 200 ml
  • Česnek 8 strouž.
  • Brusinky sušené 100 g
  • Jalovec 20 ks
  • Muškátový oříšek 1 člž
  • Pepř celý 20 ks
  • Sůl 1 plž
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.

Příprava

1
Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a oloupaný česnek. Promícheje a dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
2
K masu v míse přilijte víno a dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
3
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku.
4
Vytvarujte do válečku a zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
5
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a pečte při teplotě 160 °C zhruba 1,5 hodiny.
1
Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a oloupaný česnek. Promícheje a dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
2
K masu v míse přilijte víno a dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
3
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku.
4
Vytvarujte do válečku a zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
5
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a pečte při teplotě 160 °C zhruba 1,5 hodiny.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 11 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.