Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)
Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon)

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl
  • Hovězí zadní 1 kg
  • Pepř
  • Mrkev 150 g
  • Slanina 100 g
  • Cibule 120 g
  • Celer 120 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Rajský protlak 70 g
  • Voda 500 ml
  • Červené víno 500 ml
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Šalvěj sušená 1/2 člž
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Bobkový list 2 ks
  • Žampiony 200 g
  • Máslo 10 g
  • Sůl
  • Hovězí zadní 1 kg
  • Pepř
  • Mrkev 150 g
  • Slanina 100 g
  • Cibule 120 g
  • Celer 120 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Rajský protlak 70 g
  • Voda 500 ml
  • Červené víno 500 ml
  • Bujón hovězí 1 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na nudličky. Mrkev, cibuli, celer a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kolečka, mrkev a celer na kostky, oloupaný česnek a řapíkatý celer na plátky.
2
V hrnci rozpalte olej a zprudka na něm orestujte maso. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Ve výpeku z masa opečte slaninu, přidejte všechnu zeleninu a orestujte. Vmíchejte protlak a ještě chvíli restujte.
3
Přilijte víno a nechte odpařit na polovinu. Poté vlijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, vraťte zpět do hrnce maso. Přidejte tymián, rozmarýn, šalvěj a bobkový list.
4
Hrnec vložte do trouby předehřáté na 170 °C a přiklopené pokličkou duste 3 hodiny doměkka. Občas promíchejte.
5
Jakmile maso změkne, očistěte a nakrájejte na půlky žampiony a přidejte na 10 minut do hrnce.
6
Pro zjemnění a zahuštění vmíchejte vychlazené máslo na kostičky. Dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s opečenými nebo šťouchanými bramborami anebo jen s pečivem.
1
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na nudličky. Mrkev, cibuli, celer a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte na kolečka, mrkev a celer na kostky, oloupaný česnek a řapíkatý celer na plátky.
2
V hrnci rozpalte olej a zprudka na něm orestujte maso. Vyjměte z hrnce a odložte stranou. Ve výpeku z masa opečte slaninu, přidejte všechnu zeleninu a orestujte. Vmíchejte protlak a ještě chvíli restujte.
3
Přilijte víno a nechte odpařit na polovinu. Poté vlijte vodu, přidejte rozdrobený bujón, vraťte zpět do hrnce maso. Přidejte tymián, rozmarýn, šalvěj a bobkový list.
4
Hrnec vložte do trouby předehřáté na 170 °C a přiklopené pokličkou duste 3 hodiny doměkka. Občas promíchejte.
5
Jakmile maso změkne, očistěte a nakrájejte na půlky žampiony a přidejte na 10 minut do hrnce.
6
Pro zjemnění a zahuštění vmíchejte vychlazené máslo na kostičky. Dochuťte podle chuti solí a pepřem a podávejte s opečenými nebo šťouchanými bramborami anebo jen s pečivem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 12.06.2024 do 18.06.2024

Platný ještě 3 dny

Od 05.06.2024 do 18.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.