×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece bez kosti
600 g vepřového boku bez kosti
1 lžíce soli
20 kuliček jalovce
20 kuliček pepře
1 lžička mletého muškátového oříšku
6 snítek rozmarýnu
1 palice česneku
200 ml suchého červeného vína
100 g sušených brusinek
200 g slaniny na plátky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Párty Bezlepkové Bez laktózy Magazín 1/2017 Počet porcí: 8-10
(0)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece bez kosti
600 g vepřového boku bez kosti
1 lžíce soli
20 kuliček jalovce
20 kuliček pepře
1 lžička mletého muškátového oříšku
6 snítek rozmarýnu
1 palice česneku
200 ml suchého červeného vína
100 g sušených brusinek
200 g slaniny na plátky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Citrony plněné sýrem s...
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky
Smažené cibulové kroužky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat