×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece bez kosti
600 g vepřového boku bez kosti
1 lžíce soli
20 kuliček jalovce
20 kuliček pepře
1 lžička mletého muškátového oříšku
6 snítek rozmarýnu
1 palice česneku
200 ml suchého červeného vína
100 g sušených brusinek
200 g slaniny na plátky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Párty Bezlepkové Bez laktózy Rozmarýn Magazín 1/2017 Počet porcí: 8-10
(0)

Co budete potřebovat

1 kg vepřové plece bez kosti
600 g vepřového boku bez kosti
1 lžíce soli
20 kuliček jalovce
20 kuliček pepře
1 lžička mletého muškátového oříšku
6 snítek rozmarýnu
1 palice česneku
200 ml suchého červeného vína
100 g sušených brusinek
200 g slaniny na plátky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty