×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem
nad 60 minut , Předkrm , Snadné , Česká , Chuťovky , Párty , Bezlepkové ,

Vepřová paštika ve slanině s  divokým kořením a  rozmarýnem

Co budu potřebovat

1 kg vepřové plece bez kosti
600 g vepřového boku bez kosti
1 lžíce soli
20 kuliček jalovce
20 kuliček pepře
1 lžička mletého muškátového oříšku
6 snítek rozmarýnu
1 palice česneku
200 ml suchého červeného vína
100 g sušených brusinek
200 g slaniny na plátky

Jak na to?

Maso nakrájejte na kostky. Přidejte sůl, koření, jehličky rozmarýnu a  oloupaný česnek. Promícheje a  dvakrát pomelte na masovém mlýnku.
K masu v míse přilijte víno a  dobře rukama prohněťte, aby se tuk rovnoměrně rozmístil a  spojil s masem. Nakonec vmíchejte brusinky.
Rozdělte směs na 2 části. Na dostatečně velký obdélník alobalu naskládejte těsně vedle sebe polovinu plátků slaniny a  doprostřed nich navršte pruh z půlky směsi na paštiku. Vytvarujte do válečku a  zabalte do alobalu. Druhou paštiku vytvořte stejně.
Položte do pekáče, zalijte hrnkem vody a  pečte při teplotě 160°C 1,5 hodiny.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut
  • Kapustičky se slaninou

    Chuťovky 15 minut
  • Carpaccio z červené řepy

    Chuťovky 60 minut