
Kachní stehna se švestkovou omáčkou

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 100 g
- Rozmarýn čerstvý 6 snít.
- Česnek 5 strouž.
- Sůl
- Kachní stehna 4 ks
- Brambory typu C 500 g
- Povidla švestková 2 plž
- Petržel 3 ks
- Červené víno BIO 200 ml
- Cukr třtinový 1 plž
- Badyán celý 1 ks
- Muškátový oříšek
- Skořice celá 1 ks
- Jalovec 4 ks
- Švestky 100 g
- Pepř
- Smetana na vaření 150 ml
- Máslo 100 g
- Rozmarýn čerstvý 6 snít.
- Česnek 5 strouž.
- Sůl
- Kachní stehna 4 ks
- Brambory typu C 500 g
- Povidla švestková 2 plž
- Petržel 3 ks
- Červené víno BIO 200 ml
- Cukr třtinový 1 plž
- Badyán celý 1 ks
- Muškátový oříšek
- Skořice celá 1 ks
- Jalovec 4 ks
- Švestky 100 g
Příprava
- 1Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.
- 2Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.
- 3V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.
- 4Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.
- 5Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.
- 6Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.
- 1Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.
- 2Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.
- 3V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.
- 4Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.
- 5Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.
- 6Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.