Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachní stehna se švestkovou omáčkou
Albert logoAlbert logo
  • Kachní stehna se švestkovou omáčkou

Kachní stehna se švestkovou omáčkou

Kachní stehna se švestkovou omáčkou
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Kachní stehna 4 ks
  • Brambory typu C 500 g
  • Povidla švestková 2 plž
  • Petržel 3 ks
  • Červené víno BIO 200 ml
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Badyán celý 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Skořice celá 1 ks
  • Jalovec 4 ks
  • Švestky 100 g
  • Pepř
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Máslo 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Česnek 5 strouž.
  • Sůl
  • Kachní stehna 4 ks
  • Brambory typu C 500 g
  • Povidla švestková 2 plž
  • Petržel 3 ks
  • Červené víno BIO 200 ml
  • Cukr třtinový 1 plž
  • Badyán celý 1 ks
  • Muškátový oříšek
  • Skořice celá 1 ks
  • Jalovec 4 ks
  • Švestky 100 g

Příprava

1
Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.
2
Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.
3
V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.
4
Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.
5
Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.
6
Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.
1
Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.
2
Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.
3
V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.
4
Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.
5
Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.
6
Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.