
Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem
Podávejtes plátkem citronu, lžičkou šlehačkya brusinkové marmelády.

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Bio
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 10 g
- Špek 50 g
- Hovězí zadní bez kosti BIO 1 kg
- Mrkev BIO 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Petržel 1 ks
- Olej slunečnicový 8 plž
- Celer 1/2 ks
- Cibule BIO 2 ks
- Rajský protlak 100 ml
- Marmeláda šípková 250 ml
- Povidla 2 plž
- Jalovec 6 ks
- Pepř celý 6 ks
- Červené víno 200 ml
- Nové koření 6 ks
- Bobkový list 3 ks
- Skořice celá 1 ks
- Tymián čerstvý 1 snít.
- Perník na strouhání 1 ks
- Citron BIO 1/2 ks
- Voda 200 ml
- Máslo 10 g
- Špek 50 g
- Hovězí zadní bez kosti BIO 1 kg
- Mrkev BIO 2 ks
- Sůl
- Pepř
- Petržel 1 ks
- Olej slunečnicový 8 plž
- Celer 1/2 ks
- Cibule BIO 2 ks
- Rajský protlak 100 ml
- Marmeláda šípková 250 ml
- Povidla 2 plž
- Jalovec 6 ks
- Pepř celý 6 ks
Příprava
- 1Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
- 2Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 1,5 – 2 hodiny.
- 3Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.
- 1Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
- 2Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 1,5 – 2 hodiny.
- 3Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Pokud máte chuť na tradiční české omáčky nebo hledáte inspiraci na nové recepty, podívejte se na stránku plnou omáčkové inspirace recepty na nejen tradiční omáčky, kde najdete skvělé recepty na různé druhy omáček.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.