
Vepřová panenka se špenátem a noky

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Bramborové noky 1 kg
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Pepř 1/2 plž
- Olej olivový
- Baby špenát 200 g
- Cibule 1 ks
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
- Bramborové noky 1 kg
- Vepřová panenská svíčková 800 g
- Rozmarýn čerstvý 4 snít.
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Pepř 1/2 plž
- Olej olivový
- Baby špenát 200 g
- Cibule 1 ks
- Sůl
- Česnek 2 strouž.
Příprava
- 1Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná.
- 2Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso.
- 3Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
- 4Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová.
- 5Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Mezitím bramborové noky uvařte dle návodu na obalu.
- 6Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.
- 1Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná.
- 2Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso.
- 3Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
- 4Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová.
- 5Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Mezitím bramborové noky uvařte dle návodu na obalu.
- 6Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.