Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka se špenátem a noky
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka se špenátem a noky
Vepřová panenka se špenátem a noky

Vepřová panenka se špenátem a noky

Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Bramborové noky 1 kg
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Pepř 1/2 plž
  • Olej olivový
  • Baby špenát 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Česnek 2 strouž.
  • Bramborové noky 1 kg
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Tymián čerstvý 1 hrs.
  • Pepř 1/2 plž
  • Olej olivový
  • Baby špenát 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Sůl
  • Česnek 2 strouž.

Příprava

1
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná.
2
Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso.
3
Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
4
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová.
5
Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Mezitím bramborové noky uvařte dle návodu na obalu.
6
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.
1
Vepřovou panenku zbavte blan a tenkých konců, měla by být po celé délce přibližně stejně silná.
2
Rozmarýn a tymián nasekejte najemno, pepř podrťte nahrubo v hmoždíři, smíchejte a ve směsi důkladně obalte maso.
3
Rozpalte pánev se lžící olivového oleje a maso opečte ze všech stran tak, aby zezlátlo a z koření se udělala krusta, 2 až 3 minuty z každé strany by měly stačit.
4
Panenku dejte do trouby vyhřáté na 170 °C a asi deset minut v ní nechte maso dopéct – přesná doba závisí na tloušťce masa. Panenka by měla uvnitř zůstat růžová.
5
Než ji budete krájet, nechte ji asi 5 minut odpočinout, aby všechna šťáva zůstala uvnitř. Mezitím bramborové noky uvařte dle návodu na obalu.
6
Cibuli posekejte nadrobno, zpěňte na troše olivového oleje, přidejte špenát, nechte zavadnout, vmíchejte nasekaný česnek, osolte, opepřete a promíchejte s uvařenými noky. Podávejte s vepřovou panenkou pokrájenou na plátky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.