
Krůtí prsa na bylinkách s máslovými bramborami

Snadné
31-45 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 170 g
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Česnek 4 strouž.
- Citron BIO 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Krůtí prsní řízky
- Cibule šalotka 50 g
- Brambory typu C 450 g
- Vývar kuřecí 290 ml
- Olej olivový 5 plž
- Bílé víno suché 60 ml
- Hořčice hrubozrnná 1 člž
- Hořčice dijonská 1 člž
- Ředkvičky 4 ks
- Máslo 170 g
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Česnek 4 strouž.
- Citron BIO 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Krůtí prsní řízky
- Cibule šalotka 50 g
- Brambory typu C 450 g
- Vývar kuřecí 290 ml
- Olej olivový 5 plž
- Bílé víno suché 60 ml
- Hořčice hrubozrnná 1 člž
- Hořčice dijonská 1 člž
Příprava
- 1V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
- 2Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
- 3Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
- 4Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu. Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
- 5Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.
- 1V malé misce promíchejte 120 g změklého másla se lžící čerstvého tymiánu, 2 prolisovanými stroužky česneku, lžičkou pokrájeného rozmarýnu a nastrouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Osolte a opepřete.
- 2Omyté a osušené krůtí prso osolte, opepřete a opečte na pánvi se 2 lžícemi olivového oleje ze všech stran dozlatova. Vložte do pekáčku spolu s připraveným bylinkovým máslem a vývarem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 15 minut. V průběhu pečení maso výpekem polévejte.
- 3Omyté a osušené brambory pokrájejte na klínky. Ve velké pánvi s poklicí rozehřejte lžíci oleje a brambory minutu restujte. Přidejte 2 prolisované stroužky česneku a zbylé máslo a restujte další minutu. Podlijte trochou vody, brambory osolte, opepřete a duste doměkka.
- 4Na omáčku rozehřejte v rendlíku zbylý olej, přidejte očištěnou, nadrobno pokrájenou šalotku a restujte 2 minuty. Přilijte víno a pomalu vařte 2 minuty. Přidejte kuřecí vývar, obě hořčice a lžíci pokrájeného tymiánu. Osolte a vařte 2 minuty. Odstraňte z ohně a vmíchejte máslo.
- 5Omáčkou polijte brambory a pokrájené krůtí maso, ozdobte plátky ředkvičky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.