×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová panenka s parmazánovou polentou 

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Vepřová panenka s parmazánovou polentou 

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
600 g vepřové panenky
Sůl, pepř
100 g instantní kukuřičné polenty
1 l vody
20 g parmazánu
40 g másla
200 g žampionů
300 g hlívy ústřičné
½ pórku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky sušeného česneku

Jak na to?

Na oleji s bylinkami a stroužky česneku opečte osolenou a opepřenou panenku, 15 minut.
Očištěné, osolené houby a na nudličky pokrájený pórek orestujte v hlubší pánvi na zbylém másle dozlatova. Okořeňte, podlijte vínem, nechte odpařit a odstavte z ohně.
Polentu pomalu zašlehejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Ke konci do ní nastrouhejte parmazán a vmíchejte 20 g másla.
Panenku podávejte na lůžku z polentové kaše, s houbami, nakrájenou na medailonky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová panenka s parmazánovou polentou 

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce oleje
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
600 g vepřové panenky
Sůl, pepř
100 g instantní kukuřičné polenty
1 l vody
20 g parmazánu
40 g másla
200 g žampionů
300 g hlívy ústřičné
½ pórku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky sušeného česneku

Jak na to?

Na oleji s bylinkami a stroužky česneku opečte osolenou a opepřenou panenku, 15 minut.
Očištěné, osolené houby a na nudličky pokrájený pórek orestujte v hlubší pánvi na zbylém másle dozlatova. Okořeňte, podlijte vínem, nechte odpařit a odstavte z ohně.
Polentu pomalu zašlehejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Ke konci do ní nastrouhejte parmazán a vmíchejte 20 g másla.
Panenku podávejte na lůžku z polentové kaše, s houbami, nakrájenou na medailonky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty