Vepřová panenka s parmazánovou polentou
Ingredience
2 | lžíce oleje |
1 | snítka čerstvého tymiánu |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
2 | stroužky česneku |
600 g | vepřové panenky |
Sůl, pepř | |
100 g | instantní kukuřičné polenty |
1 l | vody |
20 g | parmazánu |
40 g | másla |
200 g | žampionů |
300 g | hlívy ústřičné |
½ | pórku |
1 | lžička sušeného tymiánu |
1 | lžička mletého kmínu |
½ | lžičky sušeného česneku |
Postup přípravy
Na oleji s bylinkami a stroužky česneku opečte osolenou a opepřenou panenku, 15 minut.
Očištěné, osolené houby a na nudličky pokrájený pórek orestujte v hlubší pánvi na zbylém másle dozlatova. Okořeňte, podlijte vínem, nechte odpařit a odstavte z ohně.
Polentu pomalu zašlehejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Ke konci do ní nastrouhejte parmazán a vmíchejte 20 g másla.
Panenku podávejte na lůžku z polentové kaše, s houbami, nakrájenou na medailonky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY