Bramboráky s mletým hovězím masem

Snadné
46-60 minut
3/5
Česká
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 20 g
- Mleté maso hovězí 250 g
- Brambory 500 g
- Vejce 2 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Křen strouhaný 1 plž
- Pepř
- Sůl
- Vinný červený ocet 1 plž
- Salát rajčatový
- Olej olivový 2 plž
- Máslo 20 g
- Mleté maso hovězí 250 g
- Brambory 500 g
- Vejce 2 ks
- Cibulka jarní 2 ks
- Křen strouhaný 1 plž
- Pepř
- Sůl
- Vinný červený ocet 1 plž
- Salát rajčatový
- Olej olivový 2 plž
Příprava
- 1Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?
- 2Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- 3Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.
- 4V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.
- 5Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.
- 6Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.
- 1Bramboráky jsou zajetou českou klasikou. Co takhle si je trochu vylepšit mletým masem?
- 2Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
- 3Poté je vyždímejte, abyste je zbavili veškeré tekutiny.
- 4V míse je pak smíchejte s mletým masem, vejci, jarní cibulkou, křenem, solí a pepřem.
- 5Olej a máslo rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem.
- 6Větší lžící nabírejte těstíčko, dávejte ho do pánve, vždy mírně přitlačte, a pak opečte z obou stran dozlatova.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.