×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové...
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Co budete potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje
Na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (11)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje
Na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bonboniéra od srdce
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Bramboráčky hotové raz dva
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cizrnový hummus
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...
Cuketové rolky se zeleninou a...

Inspirujte se podobnými recepty