×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Co budete potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje
Na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje
Na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty