×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Další recepty a články

Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se...
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s...
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Co budete potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje
Na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřová kýta se skořicí a hruškami

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

1 kg kýty bez kosti, v celku
2 lžičky olivového oleje
Na pokapání
sůl a čerstvě mletý pepř
¼ lžičky skořice
150 ml moštu
60 ml kuřecího vývaru
1 lžíce balzamikového octa
2 velké hrušky, rozkrojené napůl

Jak na to?

Předehřejte troubu na 250 °C. Vepřovou kýtu osušte papírovou utěrkou, svažte potravinářským provázkem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte skořicí.
V malé misce slijte dohromady mošt, vývar a balzamikový ocet. Rozpalte nižší hrnec s tlustým dnem, pokapejte olivovým olejem a opečte kýtu z každé strany dohněda. Pak snižte plamen, podlijte ji připravenou směsí a dejte péct do trouby na 20 minut. Poté přidejte hrušky a pečte dalších 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Balkánské špízy se salátkem
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Borůvkové smoothie s malinami
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Čerstvý pstruh s hráškovým...
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky
Česnečka s loštickými tvarůžky

Inspirujte se podobnými recepty