Vepřová bbq žebírka s kořením a ciderem
Ingredience
2 | lžíce olivového oleje |
150 ml | cideru |
2 | citrony |
2 | červené chilli papričky |
100 g | třtinového cukru |
2 | lžíce mleté sladké papriky |
2 | lžíce uzené papriky |
1 | lžička chilli kousků |
1 | lžička sušeného česneku |
2 | lžíce soli |
1 kg | vepřových žebírek |
Postup přípravy
1. Olivový olej smíchejte v rendlíku se ciderem, citronovou šťávou a nakrájenými chilli papričkami. Vařte 20 minut.
2. Mezitím si připravte směs domácího BBQ koření. Smíchejte cukr se sladkou i uzenou paprikou, chilli, sušeným česnekem a solí. Vmasírujte do masa.
3. Žebra přelijte svařenou směsí a nechte 2 hodiny odležet v chladu.
4. Žebra položte na rozpálený rošt a grilujte 30 minut. Poté je obraťte, gril přiklopte a grilujte dalších 30 minut. Během grilování několikrát potřete marinádou. Ke konci můžete zapíchnout do masa teploměr, teplota by měla být kolem 85 °C.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY