
Velikonoční věnec pavlova
Velikonoční věnec Pavlova je lehký a křupavý dezert, který oslní svou nadýchaností a jemnou chutí. Ozdobený šlehačkou a ovocem se stane hvězdou vašeho svátečního stolu!

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Velikonoce
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 140 g
- Vejce 4 ks
- Citronová šťáva 1 člž
- Cukr krupicový 250 g
- Cukr třtinový 75 g
- Citron BIO 2 ks
- Kokos plátky 10 g
- Maliny 50 g
- Borůvky 50 g
- Lentilky 60 g
- Máslo 140 g
- Vejce 4 ks
- Citronová šťáva 1 člž
- Cukr krupicový 250 g
- Cukr třtinový 75 g
- Citron BIO 2 ks
- Kokos plátky 10 g
- Maliny 50 g
- Borůvky 50 g
- Lentilky 60 g
Příprava
- 1Oddělte žloutky od bílků.
- 2V robotu vyšlehejte bílky se lžičkou citronové šťávy do polotuha a pak po lžících zašlehejte cukr krupici, až získáte lesklý tuhý sníh.
- 3Troubu předehřejte na 110 °C.
- 4Cukrářským sáčkem nanášejte sníh na plech vyložený pečicím papírem do 16 oválných hnízdeček v kruhu, to celé ve dvou patrech. Dejte sušit do trouby na 90 minut.
- 5Mezitím připravte citronový krém. Do hrnce vložte žloutky, třtinový cukr, 20 g másla, citronovou šťávu a kůru z citronů. Zahřívejte a za stálého míchání stěrkou vymíchejte do pudinkové konzistence. Přeceďte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Zbytek másla nechte v pokojové teplotě změknout. Kokosové plátky nasucho opražte.
- 6Vysušený věnec nechte na mřížce vychladnout.
- 7Máslo vyšlehejte a přidávejte po lžících citronový krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a plňte hnízdečka. Nakonec posypte kokosovými plátky, malinami, borůvkami alentilkami. Dozdobit můžete také čerstvými květy
- 1Oddělte žloutky od bílků.
- 2V robotu vyšlehejte bílky se lžičkou citronové šťávy do polotuha a pak po lžících zašlehejte cukr krupici, až získáte lesklý tuhý sníh.
- 3Troubu předehřejte na 110 °C.
- 4Cukrářským sáčkem nanášejte sníh na plech vyložený pečicím papírem do 16 oválných hnízdeček v kruhu, to celé ve dvou patrech. Dejte sušit do trouby na 90 minut.
- 5Mezitím připravte citronový krém. Do hrnce vložte žloutky, třtinový cukr, 20 g másla, citronovou šťávu a kůru z citronů. Zahřívejte a za stálého míchání stěrkou vymíchejte do pudinkové konzistence. Přeceďte do misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout. Zbytek másla nechte v pokojové teplotě změknout. Kokosové plátky nasucho opražte.
- 6Vysušený věnec nechte na mřížce vychladnout.
- 7Máslo vyšlehejte a přidávejte po lžících citronový krém. Přendejte do cukrářského pytlíku a plňte hnízdečka. Nakonec posypte kokosovými plátky, malinami, borůvkami alentilkami. Dozdobit můžete také čerstvými květy
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více velikonoční inspirace Hledáte inspiraci na velikonoční pečení? 🐥🥚🍰 Připravte si ty nejlepší sladké i slané dobroty s našimi osvědčenými recepty! Stačí si vybrat na velikonoční recepty na sladké a slané pečení a užít si Velikonoce plné skvělých chutí.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.