
Vanilkový dort s jahodami

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 175 g
- Mouka hladká 175 g
- Cukr krupicový 175 g
- Kypřící prášek 1 člž
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Mléko plnotučné 3 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Jahody 2 hrs.
- Džem jahodový 6 plž
- Cukr moučkový 2 plž
- Máslo 175 g
- Mouka hladká 175 g
- Cukr krupicový 175 g
- Kypřící prášek 1 člž
- Sůl
- Vejce 3 ks
- Mléko plnotučné 3 plž
- Vanilkový extrakt 1 člž
- Jahody 2 hrs.
- Džem jahodový 6 plž
- Cukr moučkový 2 plž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Ideální je mít formy dvě, jinak upečte korpus dvakrát.
- 2V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- 3Ve druhé míse utřete máslo spolu s cukrem do nadýchané hmoty. Po jednom zapracujte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Za stálého míchání přisypávejte moučnou směs. Na závěr zalijte mlékem a zpracujte v hladké nadýchané těsto.
- 4Vlijte do forem a pečte 40 minut. Proveďte test špejlí. Pokud je po zapíchnutí do středu korpusu čistá, je upečený. Korpusy nechte ve formě 10 minut odležet, pak je vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
- 5Mezitím ušlehejte šlehačku dotuha. Odložte vychladnout do lednice.
- 6Očištěné jahody nakrájejte na kousky. Jeden dortový korpus natřete ušlehanou šlehačkou. Rozmíchejte džem, a až povolí, namažte tenkou vrstvu na šlehačku. Zasypte jahodami a přikryjte 2. dortovým korpusem. Před podáváním ozdobte moučkovým cukrem a několika čerstvými jahodami
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Dortovou formu o průměru 18 cm vyložte pečicím papírem. Ideální je mít formy dvě, jinak upečte korpus dvakrát.
- 2V misce smíchejte prosátou mouku, prášek do pečiva a sůl.
- 3Ve druhé míse utřete máslo spolu s cukrem do nadýchané hmoty. Po jednom zapracujte vejce a nakonec vanilkový extrakt. Za stálého míchání přisypávejte moučnou směs. Na závěr zalijte mlékem a zpracujte v hladké nadýchané těsto.
- 4Vlijte do forem a pečte 40 minut. Proveďte test špejlí. Pokud je po zapíchnutí do středu korpusu čistá, je upečený. Korpusy nechte ve formě 10 minut odležet, pak je vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.
- 5Mezitím ušlehejte šlehačku dotuha. Odložte vychladnout do lednice.
- 6Očištěné jahody nakrájejte na kousky. Jeden dortový korpus natřete ušlehanou šlehačkou. Rozmíchejte džem, a až povolí, namažte tenkou vrstvu na šlehačku. Zasypte jahodami a přikryjte 2. dortovým korpusem. Před podáváním ozdobte moučkovým cukrem a několika čerstvými jahodami
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.