×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Velikonoční věnec

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Velikonoční věnec

Co budete potřebovat

10 vajec
2 šalotky
1 lžíce másla
750 g čerstvého špenátu
350 g ricotty
120 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
2 balíčky listového těsta
3 lžíce mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C.
Osm vajíček uvařte natvrdo. Šalotku nakrájejte najemno a osmahněte na másle. Přidejte špenát a krátce poduste. Pak dejte stranou a nechte vychladnout. Ricottu prošlehejte se dvěma vajíčky, parmazánem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte studený špenát.
Listové těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
Naplňte špenátem s ricottou a vařenými vejci vcelku. Zabalte cípy těsta a dobře spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte 30–40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční věnec

Hlavní chod Snadné Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018
(0)
Špenátový věnec je elegantní a zároveň velmi chutný způsob, jak zpracovat vykoledovaná velikonoční vajíčka. O rodinný recept se s námi tentokrát podělila Marcela Hájková z Brna. A jaké je vaše rodinné stříbro?

Co budete potřebovat

10 vajec
2 šalotky
1 lžíce másla
750 g čerstvého špenátu
350 g ricotty
120 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
2 balíčky listového těsta
3 lžíce mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C.
Osm vajíček uvařte natvrdo. Šalotku nakrájejte najemno a osmahněte na másle. Přidejte špenát a krátce poduste. Pak dejte stranou a nechte vychladnout. Ricottu prošlehejte se dvěma vajíčky, parmazánem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte studený špenát.
Listové těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
Naplňte špenátem s ricottou a vařenými vejci vcelku. Zabalte cípy těsta a dobře spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte 30–40 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty