×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Velikonoční věnec

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Velikonoční věnec

Co budete potřebovat

10 vajec
2 šalotky
1 lžíce másla
750 g čerstvého špenátu
350 g ricotty
120 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
2 balíčky listového těsta
3 lžíce mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C.
Osm vajíček uvařte natvrdo. Šalotku nakrájejte najemno a osmahněte na másle. Přidejte špenát a krátce poduste. Pak dejte stranou a nechte vychladnout. Ricottu prošlehejte se dvěma vajíčky, parmazánem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte studený špenát.
Listové těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
Naplňte špenátem s ricottou a vařenými vejci vcelku. Zabalte cípy těsta a dobře spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte 30–40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Velikonoční věnec

Hlavní chod Snadné Velikonoce Vegetariánské Magazín 3/2018 Počet porcí: 8
(0)
Špenátový věnec je elegantní a zároveň velmi chutný způsob, jak zpracovat vykoledovaná velikonoční vajíčka. O rodinný recept se s námi tentokrát podělila Marcela Hájková z Brna. A jaké je vaše rodinné stříbro?

Co budete potřebovat

10 vajec
2 šalotky
1 lžíce másla
750 g čerstvého špenátu
350 g ricotty
120 g strouhaného parmazánu
sůl, pepř
špetka muškátového oříšku
2 balíčky listového těsta
3 lžíce mléka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C.
Osm vajíček uvařte natvrdo. Šalotku nakrájejte najemno a osmahněte na másle. Přidejte špenát a krátce poduste. Pak dejte stranou a nechte vychladnout. Ricottu prošlehejte se dvěma vajíčky, parmazánem, solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmíchejte studený špenát.
Listové těsto rozválejte na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
Naplňte špenátem s ricottou a vařenými vejci vcelku. Zabalte cípy těsta a dobře spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte 30–40 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat