
Tradiční ham and eggs, ta pravá snídaně
Slavné „ham and eggs“ jsou snídaní takzvaně na vidličku, kterou si můžete užít při dlouhých ránech a která vám dodá potřebnou energii a proteiny do nového dne. Pro každého člena rodiny připravujte ham and eggs zvlášť a na každého počítejte 4 plátky slaniny, lžíci másla a 2 vejce.

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Anglická
Brunch
Snídaně
Ingredience
Složení 4 porce
- Slanina plátková 16 plát.
- Sůl
- Vejce 8 ks
- Pepř
- Koriandr čerstvý 1 svaz.
- Petržel hladkolistá 1 svaz.
- Máslo 4 plž
- Slanina plátková 16 plát.
- Sůl
- Vejce 8 ks
- Pepř
- Koriandr čerstvý 1 svaz.
- Petržel hladkolistá 1 svaz.
- Máslo 4 plž
Příprava
- 1Na jednu porci vložte do pánve 4 plátky slaniny a nejprve je nasucho vysmažte. Poté přidejte lžíci másla, a jakmile je rozpuštěné, vyklepněte do pánve 2 vejce tak, aby se bílky pěkně rozlily po pánvi a žloutky zůstaly celé.
- 2Mírně osolte a opepřete. Jakmile jsou bílky krásně bílé a žloutky lehce zatáhlé, můžete přesunout na talíř.
- 3Servírujte posypané nasekanými lístky čerstvého koriandru a petrželky. Nejlépe chutná s plátky bagety a džusem. Skvělá snídaně plná proteinů pro start do nového dne.
- 1Na jednu porci vložte do pánve 4 plátky slaniny a nejprve je nasucho vysmažte. Poté přidejte lžíci másla, a jakmile je rozpuštěné, vyklepněte do pánve 2 vejce tak, aby se bílky pěkně rozlily po pánvi a žloutky zůstaly celé.
- 2Mírně osolte a opepřete. Jakmile jsou bílky krásně bílé a žloutky lehce zatáhlé, můžete přesunout na talíř.
- 3Servírujte posypané nasekanými lístky čerstvého koriandru a petrželky. Nejlépe chutná s plátky bagety a džusem. Skvělá snídaně plná proteinů pro start do nového dne.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Jak udělat ham and eggs zdravější Místo slaniny použijte kvalitní šunku. Můžete snížit i porci másla. Ideální příprava je na kvalitní pánvi, u které nebudete muset používat tuk.Co byste o slanině měli vědět Při výběru slaniny je důležité číst etikety. Čím vyšší množství masa obsahuje, tím je slanina kvalitnější. Slanina se vyrábí z vepřového masa, které může být následně nakládáno do solného roztoku nebo je upraveno kouřem.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.