Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTradiční ham and eggs, ta pravá snídaně
Albert logoAlbert logo
  • Tradiční ham and eggs, ta pravá snídaně

Tradiční ham and eggs, ta pravá snídaně

Slavné „ham and eggs“ jsou snídaní takzvaně na vidličku, kterou si můžete užít při dlouhých ránech a která vám dodá potřebnou energii a proteiny do nového dne. Pro každého člena rodiny připravujte ham and eggs zvlášť a na každého počítejte 4 plátky slaniny, lžíci másla a 2 vejce.
Tradiční ham and eggs, ta pravá snídaně
Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Anglická
Brunch
Snídaně

Ingredience

Složení
4 porce
  • Slanina plátková 16 plát.
  • Sůl
  • Vejce 8 ks
  • Pepř
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Máslo 4 plž
  • Slanina plátková 16 plát.
  • Sůl
  • Vejce 8 ks
  • Pepř
  • Koriandr čerstvý 1 svaz.
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Máslo 4 plž
Alergeny
  • Mléko a výrobky z nějMléko a výrobky z něj
  • Vejce a výrobky z nichVejce a výrobky z nich
  • Obiloviny obsahující lepekObiloviny obsahující lepek
  • Příprava

    1
    Na jednu porci vložte do pánve 4 plátky slaniny a nejprve je nasucho vysmažte. Poté přidejte lžíci másla, a jakmile je rozpuštěné, vyklepněte do pánve 2 vejce tak, aby se bílky pěkně rozlily po pánvi a žloutky zůstaly celé.
    2
    Mírně osolte a opepřete. Jakmile jsou bílky krásně bílé a žloutky lehce zatáhlé, můžete přesunout na talíř.
    3
    Servírujte posypané nasekanými lístky čerstvého koriandru a petrželky. Nejlépe chutná s plátky bagety a džusem. Skvělá snídaně plná proteinů pro start do nového dne.
    1
    Na jednu porci vložte do pánve 4 plátky slaniny a nejprve je nasucho vysmažte. Poté přidejte lžíci másla, a jakmile je rozpuštěné, vyklepněte do pánve 2 vejce tak, aby se bílky pěkně rozlily po pánvi a žloutky zůstaly celé.
    2
    Mírně osolte a opepřete. Jakmile jsou bílky krásně bílé a žloutky lehce zatáhlé, můžete přesunout na talíř.
    3
    Servírujte posypané nasekanými lístky čerstvého koriandru a petrželky. Nejlépe chutná s plátky bagety a džusem. Skvělá snídaně plná proteinů pro start do nového dne.

    Hodnocení

    Pomohl vám recept?
    Ohodnoťte jak vám chutnal
    • Jak udělat ham and eggs zdravější
      Místo slaniny použijte kvalitní šunku. Můžete snížit i porci másla. Ideální příprava je na kvalitní pánvi, u které nebudete muset používat tuk.
    • Co byste o slanině měli vědět
      Při výběru slaniny je důležité číst etikety. Čím vyšší množství masa obsahuje, tím je slanina kvalitnější. Slanina se vyrábí z vepřového masa, které může být následně nakládáno do solného roztoku nebo je upraveno kouřem.
    Uložte si ingredience pro váš další nákup
    Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

    Aktuální letáky

    Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

    Platný ještě 6 dní

    Od 24.07.2024 do 30.07.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 24.07.2024 do 30.07.2024

    Platný ještě 6 dní

    Od 17.07.2024 do 30.07.2024

    Platný ještě 13 dní

    Od 24.07.2024 do 06.08.2024

    Prohlížet letáky

    Legenda zkratek

     kus ks   špetka špet. 
     lžíce plž  svazek svaz.
     lžička člž  plátek plát.
     hrst hrs.  hrnek hrn.
     stroužek strouž.   řapík řap. 
      snítka snít.   kopeček kop. 

     

    Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.