×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Veggie burger s plackou ze sladkých brambor

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Veggie burger s plackou ze sladkých brambor

Co budete potřebovat

600 g batátů
1–2 lžičky soli
2 vejce
1 lžička chilli
2 stroužky česneku
sůl
1/2 bio citronu
1 lžíce tymiánu
3 lžíce olivového oleje
4 žampiony portobello
150 g zakysané smetany
200 g kyperského sýru halloumi
hrst rukoly
1 rajče

Jak na to?

Batáty oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo na speciálním kráječi na zeleninu na jemné nudličky julienne. Posolte a nechte v cedníku chvíli odkapat. Vymačkejte co nejvíc přebytečné tekutiny, pak smíchejte s rozšlehanými vajíčky a dochuťte chilli.
Rozdělte na osm stejně velkých částí, ze kterých rukama vytvarujte kulaté placky. Dejte na půl hodiny chladit do lednice. Poté opečte na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova z obou stran.
Česnek utřete se solí, smíchejte se šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu, tymiánem a olivovým olejem. Část směsi použijte na potření žampionů portobello, zbytek vmíchejte do zakysané smetany na dip.
Halloumi nakrájejte na plátky silné 1 cm a opečte na grilu, stejně tak houby. Naplňte jimi upečené batátové placky, pokapejte česnekovým dipem a ozdobte rukolou a plátkem rajčete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Veggie burger s plackou ze sladkých brambor

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Vegetariánské Magazín 7-8/2018 (Letní speciál)
(0)
Kdo říká, že vegetariáni nemohou mít pořádnou grilovačku? Jde to bez masa i bez lepku a výsledná chuť je vynikající.

Co budete potřebovat

600 g batátů
1–2 lžičky soli
2 vejce
1 lžička chilli
2 stroužky česneku
sůl
1/2 bio citronu
1 lžíce tymiánu
3 lžíce olivového oleje
4 žampiony portobello
150 g zakysané smetany
200 g kyperského sýru halloumi
hrst rukoly
1 rajče

Jak na to?

Batáty oloupejte a nastrouhejte nahrubo na struhadle nebo na speciálním kráječi na zeleninu na jemné nudličky julienne. Posolte a nechte v cedníku chvíli odkapat. Vymačkejte co nejvíc přebytečné tekutiny, pak smíchejte s rozšlehanými vajíčky a dochuťte chilli.
Rozdělte na osm stejně velkých částí, ze kterých rukama vytvarujte kulaté placky. Dejte na půl hodiny chladit do lednice. Poté opečte na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova z obou stran.
Česnek utřete se solí, smíchejte se šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu, tymiánem a olivovým olejem. Část směsi použijte na potření žampionů portobello, zbytek vmíchejte do zakysané smetany na dip.
Halloumi nakrájejte na plátky silné 1 cm a opečte na grilu, stejně tak houby. Naplňte jimi upečené batátové placky, pokapejte česnekovým dipem a ozdobte rukolou a plátkem rajčete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty