×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vánoční vepřová pečeně na hruškách s brambory 

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Vánoční vepřová pečeně na hruškách s brambory 

Co budete potřebovat

600–800 g vepřové pečeně na kámen
1 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce jablečného octa
2 červené cibule, nakrájené na osminky
2 velké hrušky, nakrájené na čtvrtky
2 větvičky rozmarýnu
sůl
100 ml suchého bílého vína
50 g nivy, na kousky
brambory, omyté, přepůlené a nakrájené na čtvrtky

Jak na to?

Maso lehce naklepejte a vložte do marinády z oleje, hořčice a octa. Předehřejte troubu na 200 °C. V nádobě vhodné do trouby rozpalte olej, přidejte cibule, hrušky, většinu rozmarýnu a sůl. Pět minut restujte, dokud směs nezkaramelizuje. Podlijte vínem a nechte odpařit. Vložte maso a opékejte pět minut z obou stran. Brambory povařte 5 minut v osolené vodě, promíchejte s olejem, solí a zbylým rozmarýnem a pečte dokřupava. Maso posypejte sýrem a dejte zapéct, dokud nezezlátne.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční vepřová pečeně na hruškách s brambory 

Hlavní chod Snadné Maso Vánoce Tip týdne , Rozmarýn
(0)

Co budete potřebovat

600–800 g vepřové pečeně na kámen
1 lžíce rostlinného oleje
½ lžíce dijonské hořčice
1 lžíce jablečného octa
2 červené cibule, nakrájené na osminky
2 velké hrušky, nakrájené na čtvrtky
2 větvičky rozmarýnu
sůl
100 ml suchého bílého vína
50 g nivy, na kousky
brambory, omyté, přepůlené a nakrájené na čtvrtky

Jak na to?

Maso lehce naklepejte a vložte do marinády z oleje, hořčice a octa. Předehřejte troubu na 200 °C. V nádobě vhodné do trouby rozpalte olej, přidejte cibule, hrušky, většinu rozmarýnu a sůl. Pět minut restujte, dokud směs nezkaramelizuje. Podlijte vínem a nechte odpařit. Vložte maso a opékejte pět minut z obou stran. Brambory povařte 5 minut v osolené vodě, promíchejte s olejem, solí a zbylým rozmarýnem a pečte dokřupava. Maso posypejte sýrem a dejte zapéct, dokud nezezlátne.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu...
Kuřecí maso na medu v troubě
Kuřecí maso na medu v troubě
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční...
Nejlepší vánoční krůta
Nejlepší vánoční krůta

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat