Vánoční vepřová pečeně na hruškách s brambory
Ingredience
600–800 g | vepřové pečeně na kámen |
1 | lžíce rostlinného oleje |
½ | lžíce dijonské hořčice |
1 | lžíce jablečného octa |
2 | červené cibule, nakrájené na osminky |
2 | velké hrušky, nakrájené na čtvrtky |
2 | větvičky rozmarýnu |
sůl | |
100 ml | suchého bílého vína |
50 g | nivy, na kousky |
brambory, omyté, přepůlené a nakrájené na čtvrtky |
Postup přípravy
Maso lehce naklepejte a vložte do marinády z oleje, hořčice a octa. Předehřejte troubu na 200 °C. V nádobě vhodné do trouby rozpalte olej, přidejte cibule, hrušky, většinu rozmarýnu a sůl. Pět minut restujte, dokud směs nezkaramelizuje. Podlijte vínem a nechte odpařit. Vložte maso a opékejte pět minut z obou stran. Brambory povařte 5 minut v osolené vodě, promíchejte s olejem, solí a zbylým rozmarýnem a pečte dokřupava. Maso posypejte sýrem a dejte zapéct, dokud nezezlátne.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY