
Svatomartinský salát s posypkou z vypečené husí kůžičky

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Sváteční
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Husa celá 1 ks
- Pepř
- Med 1 plž
- Jablečný ocet 1 plž
- Sůl
- Hořčice plnotučná 2 člž
- Olej olivový 4 plž
- Rukola 100 g
- Polníček 100 g
- Cibule červená 1 ks
- Granátové jablko 1 ks
- Husa celá 1 ks
- Pepř
- Med 1 plž
- Jablečný ocet 1 plž
- Sůl
- Hořčice plnotučná 2 člž
- Olej olivový 4 plž
- Rukola 100 g
- Polníček 100 g
- Cibule červená 1 ks
- Granátové jablko 1 ks
Příprava
- 1Husí kůži omyjte, osušte a nakrájejte na kusy 5 × 5 cm. Do hlubokého pekáče vložte dnem vzhůru menší pekáč. Na obrácené dno menšího pekáče rozložte husí kůžičku, osolte a opepřete. Na kůžičky položte kvůli zatížení jiný plech, aby se při pečení nezkroutily.
- 2Kůžičku takto pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Průběžně kontrolujte a případně odebírejte vypečený tuk na dně velkého hlubokého pekáče, aby nepřetekl do trouby. Nechte vychladnout a ostrým nožem kůžičky nasekejte nadrobno.
- 3Na zálivku prošlehejte v misce 1 lžíci medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky hořčice a 4 lžíce olivového oleje.
- 4Omyjte a osušte rukolu s polníčkem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Vše promíchejte v míse s jadérky granátového jablka. Přelijte připravenou zálivkou a posypte nasekanou husí kůžičkou. Tento netradiční salát bude určitě chutnat i těm, kteří salátům obvykle neholdují.
- 1Husí kůži omyjte, osušte a nakrájejte na kusy 5 × 5 cm. Do hlubokého pekáče vložte dnem vzhůru menší pekáč. Na obrácené dno menšího pekáče rozložte husí kůžičku, osolte a opepřete. Na kůžičky položte kvůli zatížení jiný plech, aby se při pečení nezkroutily.
- 2Kůžičku takto pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Průběžně kontrolujte a případně odebírejte vypečený tuk na dně velkého hlubokého pekáče, aby nepřetekl do trouby. Nechte vychladnout a ostrým nožem kůžičky nasekejte nadrobno.
- 3Na zálivku prošlehejte v misce 1 lžíci medu, 1 lžíci jablečného octa, 2 lžičky hořčice a 4 lžíce olivového oleje.
- 4Omyjte a osušte rukolu s polníčkem. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka a rozeberte na kroužky. Vše promíchejte v míse s jadérky granátového jablka. Přelijte připravenou zálivkou a posypte nasekanou husí kůžičkou. Tento netradiční salát bude určitě chutnat i těm, kteří salátům obvykle neholdují.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.