Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vánoční tvarohová štóla

Vánoční tvarohová štóla

Ingredience

370 g másla
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
2 vejce
250 g jemného tvarohu v kostce
520 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
sůl
100 g rozinek
100 g mandlí
50 g kandovaného ovoce
20 ml rumu
100 g cukru moučky

Postup přípravy

1. V míse vyšlehejte mixérem 250 g změklého másla s cukrem a vanilkovým cukrem. Postupně přidávejte vejce a poté zašlehejte tvaroh. Přidejte 500 g mouky, kypřicí prášek a špetku soli. Vmíchejte rozinky, mandle, kandované ovoce a rum.

2. Těsto přendejte na pomoučený vál, prohněťte a vyválejte obdélník silný cca 2 cm. Delší kraje přehněte do středu a nakonec těsto opět po delší straně přeložte ještě napůl.

3. Přendejte na plech a pečte 50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

4. Mezitím rozpusťte v rendlíku zbylé máslo. Ještě horkou upečenou štólu potřete rozpuštěným máslem. Pak ji hustě posypte moučkovým cukrem.

5. Nakrájejte na plátky a podávejte nebo štólu zabalte do alobalu a nechte ji v chladu několik dnů rozležet.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty