Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Vánoční kachna s nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...

Vánoční kachna s nádivkou

Co budete potřebovat

1 chlazená kachna
sůl a pepř
1 lžíce slunečnicového oleje
150 g anglické krkovičky, na kostičky
200 g krájených žampionů
320 g červené papriky, na kostičky
2 vejce
100 ml mléka
2 starší rohlíky, na kostičky
1 lžíce sušené petrželky
25 g másla
1–2 lžíce strouhanky

Jak na to?

Očištěnou kachnu nasolte zvenku i zevnitř. Troubu předehřejte na 150 °C. Na oleji v pánvi orestujte krkovičku, žampiony a papriku. Oddělte žloutky od bílků a ušlehejte tuhý sníh. V míse prošlehejte žloutky s mlékem, vsypte rohlík, osolte, opepřete a přisypte petrželku. Vmíchejte restovanou směs a vzniklou nádivkou plňte kachnu. Nohy svažte provázkem. Přebytečnou nádivku upečte v malé zapékací misce vymazané máslem a vysypané strouhankou. Kachnu vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 3 hodiny. Během pečení 1× obraťte a polévejte výpekem. Ke konci zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vánoční kachna s nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Maso Vánoce Tip týdne , Petržel kadeřavá
(0)

Co budete potřebovat

1 chlazená kachna
sůl a pepř
1 lžíce slunečnicového oleje
150 g anglické krkovičky, na kostičky
200 g krájených žampionů
320 g červené papriky, na kostičky
2 vejce
100 ml mléka
2 starší rohlíky, na kostičky
1 lžíce sušené petrželky
25 g másla
1–2 lžíce strouhanky

Jak na to?

Očištěnou kachnu nasolte zvenku i zevnitř. Troubu předehřejte na 150 °C. Na oleji v pánvi orestujte krkovičku, žampiony a papriku. Oddělte žloutky od bílků a ušlehejte tuhý sníh. V míse prošlehejte žloutky s mlékem, vsypte rohlík, osolte, opepřete a přisypte petrželku. Vmíchejte restovanou směs a vzniklou nádivkou plňte kachnu. Nohy svažte provázkem. Přebytečnou nádivku upečte v malé zapékací misce vymazané máslem a vysypané strouhankou. Kachnu vložte do pekáče, podlijte vodou a pečte 3 hodiny. Během pečení 1× obraťte a polévejte výpekem. Ke konci zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v...
Vepřový řízek v těstíčku
Vepřový řízek v těstíčku
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...

Inspirujte se podobnými recepty