×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Další recepty a články

Italská snídaně
Italská snídaně
Italská snídaně
Italská snídaně
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s...
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Tip do kuchyně

 

Omeletu před podáváním posypte čerstvými bylinkami, jako je petrželka, pažitka nebo bazalka.

Co budete potřebovat

60 g mascarpone
1 lžíce nasekané pažitky
2 vejce
2 lžíce smetany
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
30 g másla
1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu + extra k podávání
1 lžíce strouhaného čedaru

Jak na to?

Máte rádi vydatnější snídaně? Pak si zkuste připravit nadýchanou vaječnou omeletu se sýrem mascarpone a parmazánem.

1) Mascarpone našlehejte s pažitkou a dejte stranou.

2) Žloutky, smetanu, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Bílky ušlehejte dotuha a přidejte je ke žloutkům.

4) Máslo nechte rozpustit v pánvi s nepřilnavým dnem o průměru zhruba 20 centimetrů.

5) Pak do pánve vlijte vaječnou směs a pečte 5 minut.

6) Poté ji posypejte parmazánem a čedarem.

7) Pak na sýry opatrně dejte mascarpone s pažitkou a omeletu přehněte, aby se vnitřek zabalil.

8) Pečte další 1 až 2 minuty.

9) Posypejte dalším parmazánem a ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Snídaně Velmi snadné Italská Vegetariánské Smažení Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (4)

Tip do kuchyně

 

Omeletu před podáváním posypte čerstvými bylinkami, jako je petrželka, pažitka nebo bazalka.

Co budete potřebovat

60 g mascarpone
1 lžíce nasekané pažitky
2 vejce
2 lžíce smetany
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
30 g másla
1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu + extra k podávání
1 lžíce strouhaného čedaru

Jak na to?

Máte rádi vydatnější snídaně? Pak si zkuste připravit nadýchanou vaječnou omeletu se sýrem mascarpone a parmazánem.

1) Mascarpone našlehejte s pažitkou a dejte stranou.

2) Žloutky, smetanu, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Bílky ušlehejte dotuha a přidejte je ke žloutkům.

4) Máslo nechte rozpustit v pánvi s nepřilnavým dnem o průměru zhruba 20 centimetrů.

5) Pak do pánve vlijte vaječnou směs a pečte 5 minut.

6) Poté ji posypejte parmazánem a čedarem.

7) Pak na sýry opatrně dejte mascarpone s pažitkou a omeletu přehněte, aby se vnitřek zabalil.

8) Pečte další 1 až 2 minuty.

9) Posypejte dalším parmazánem a ihned servírujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Italská snídaně
Italská snídaně
Italská snídaně
Italská snídaně
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Granola s borůvkami
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Frittata z trouby
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem
Rajčatová polévka s tymiánem

Inspirujte se podobnými recepty