×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Tip do kuchyně

 

Omeletu před podáváním posypte čerstvými bylinkami, jako je petrželka, pažitka nebo bazalka.

Co budete potřebovat

60 g mascarpone
1 lžíce nasekané pažitky
2 vejce
2 lžíce smetany
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
30 g másla
1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu + extra k podávání
1 lžíce strouhaného čedaru

Jak na to?

Máte rádi vydatnější snídaně? Pak si zkuste připravit nadýchanou vaječnou omeletu se sýrem mascarpone a parmazánem.

1) Mascarpone našlehejte s pažitkou a dejte stranou.

2) Žloutky, smetanu, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Bílky ušlehejte dotuha a přidejte je ke žloutkům.

4) Máslo nechte rozpustit v pánvi s nepřilnavým dnem o průměru zhruba 20 centimetrů.

5) Pak do pánve vlijte vaječnou směs a pečte 5 minut.

6) Poté ji posypejte parmazánem a čedarem.

7) Pak na sýry opatrně dejte mascarpone s pažitkou a omeletu přehněte, aby se vnitřek zabalil.

8) Pečte další 1 až 2 minuty.

9) Posypejte dalším parmazánem a ihned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Nadýchaná vaječná omeleta se sýrem

Snídaně Velmi snadné Italská Vegetariánské Smažení Pažitka Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (4)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Omeletu před podáváním posypte čerstvými bylinkami, jako je petrželka, pažitka nebo bazalka.

Co budete potřebovat

60 g mascarpone
1 lžíce nasekané pažitky
2 vejce
2 lžíce smetany
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
30 g másla
1 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu + extra k podávání
1 lžíce strouhaného čedaru

Jak na to?

Máte rádi vydatnější snídaně? Pak si zkuste připravit nadýchanou vaječnou omeletu se sýrem mascarpone a parmazánem.

1) Mascarpone našlehejte s pažitkou a dejte stranou.

2) Žloutky, smetanu, sůl a pepř smíchejte v míse.

3) Bílky ušlehejte dotuha a přidejte je ke žloutkům.

4) Máslo nechte rozpustit v pánvi s nepřilnavým dnem o průměru zhruba 20 centimetrů.

5) Pak do pánve vlijte vaječnou směs a pečte 5 minut.

6) Poté ji posypejte parmazánem a čedarem.

7) Pak na sýry opatrně dejte mascarpone s pažitkou a omeletu přehněte, aby se vnitřek zabalil.

8) Pečte další 1 až 2 minuty.

9) Posypejte dalším parmazánem a ihned servírujte.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.