Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmažený vepřový řízek s bramborovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Vepřové maso na řízky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 5 ks
  • Strouhanka 250 g
  • Sádlo
  • Jablko 1/2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Salám šunkový 100 g
  • Brambory 600 g
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Cibule 1 ks
  • Majonéza
  • Hořčice dijonská 1 člž
  • Hořčice plnotučná 2 plž
  • Citronová šťáva
  • Vepřové maso na řízky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka hladká 200 g
  • Vejce 5 ks
  • Strouhanka 250 g
  • Sádlo
  • Jablko 1/2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Salám šunkový 100 g
  • Brambory 600 g
  • Kyselé okurky 6 ks
  • Cibule 1 ks
  • Majonéza
  • Hořčice dijonská 1 člž

Příprava

1
Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2
Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.
3
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.
4
Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
5
Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
6
Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.
7
Podávejte se salátem.
1
Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2
Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.
3
Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.
4
Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
5
Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
6
Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.
7
Podávejte se salátem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 29.05.2024 do 04.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 29.05.2024 do 04.06.2024

Platný ještě 6 dní

Od 22.05.2024 do 04.06.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.