
Smažený vepřový řízek s bramborovým salátem

Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vepřové maso na řízky 600 g
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká 200 g
- Vejce 5 ks
- Strouhanka 250 g
- Sádlo
- Jablko 1/2 ks
- Mrkev 2 ks
- Salám šunkový 100 g
- Brambory 600 g
- Kyselé okurky 6 ks
- Cibule 1 ks
- Majonéza
- Hořčice dijonská 1 člž
- Hořčice plnotučná 2 plž
- Citronová šťáva
- Vepřové maso na řízky 600 g
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká 200 g
- Vejce 5 ks
- Strouhanka 250 g
- Sádlo
- Jablko 1/2 ks
- Mrkev 2 ks
- Salám šunkový 100 g
- Brambory 600 g
- Kyselé okurky 6 ks
- Cibule 1 ks
- Majonéza
- Hořčice dijonská 1 člž
Příprava
- 1Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- 2Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.
- 3Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.
- 4Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
- 5Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
- 6Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.
- 7Podávejte se salátem.
- 1Nejprve si připravte salát: Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte je zcela zchladnout. Nejlepší je to udělat den předem. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- 2Mrkev uvařte doměkka (nerozvařte ji), nechte zchladnout, a pak rovněž nakrájejte na kostičky.
- 3Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a zchladlá nakrájejte na kostičky.
- 4Okurky a šalotky nasekejte nadrobno, na malé kostičky pokrájejte i půl jablka a salám. Poté vše opatrně smíchejte, přidejte majonézu, znovu opatrně promíchejte, aby se ze salátu nestala kejda. Podle chuti osolte, opepřete a dolaďte citronovou šťávou.
- 5Vepřové řízky na koncích malinko nařízněte, aby se při smažení nekroutily, osolte je a opepřete. Pak je obalte v klasickém trojobalu, nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance.
- 6Smažte pomalu z obou stran na rozpáleném sádle.
- 7Podávejte se salátem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.